Flera av Göteborgs krogar ligger på Avenyn. Foto: LENNART REHNMANFlera av Göteborgs krogar ligger på Avenyn. Foto: LENNART REHNMAN
Flera av Göteborgs krogar ligger på Avenyn.  Foto: LENNART REHNMAN
Krogarna i Göteborg kommer nu att ha öppet till 05 även på fredagar Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCKKrogarna i Göteborg kommer nu att ha öppet till 05 även på fredagar Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK
Krogarna i Göteborg kommer nu att ha öppet till 05 även på fredagar Foto: SHUTTERSTOCK / SHUTTERSTOCK

Klart för nattsudd på fredagar i Göteborg

Publicerad

På torsdagskvällen beslutade kommunfullmäktige i Göteborg att krogarna i staden återigen kan ha öppet till 05 på fredagskvällar.

– Nu har Göteborg samma ordning som Stockholm och Malmö och Göteborg kan bli Sveriges nöjesstad, säger Hampus Magnusson (M).

I sex år har Göteborgs krogar haft öppet till 03 på fredagar och 05 på lördagar efter en omröstning 2012.

Nu står det klart, efter en ny omröstning i kommunfullmäktige på torsdagskvällen, att Göteborgarna kommer kunna vara ute till 05 även på fredagar.

Hampus Magnusson (M), är nöjd med beslutet.

– Nu är ordningen återställd. Nu har Göteborg samma ordning som Stockholm och Malmö och Göteborg kan bli Sveriges nöjesstad, säger han. 

V och MP röstade emot förslaget 

Socialdemokraterna röstade också för de nya öppettiderna – som var en motion från Liberalerna. 

– Polisen gör i dag en annan bedömning än 2012, och då är det rimligt att återgå till klockan 05. Stadens nöjesliv är en viktig komponent nu när staden växer, sa Ann-Sofie Hermansson (S), i talarstolen, skriver GP.

Vänsterpartiet och Miljöpartiet röstade emot förslaget, de menar att senare stängningstid kommer innebära ökat våld.

– Jag tror att ökade försäljningstider ökar andelen alkohol som intas, och därmed ökar våldet, sa Karin Pleijel (MP), skriver GP.

Det är dock oklart när krogarna kommer att kunna ha de nya öppettiderna.

– Det är svårt att säga exakt, men krogarna kommer att kunna ansöka om att ha öppet till 05, säger Hampus Magnusson.

I beslutet som fattades på torsdagen kommer socialresursnämnd att göra en utvärdering om två år för att se vad de senare öppettiderna resulterat i. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER