Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sean Banan om flytten från Göteborg: ”Flydde”

Sean Banan har varit med i bland annat Melodifestivalen och Allsång på Skansen.Foto: ROJA STUDIOS / STELLA PICTURES
Sean Banan öppnar upp om uppväxten i podden Värvet.Foto: YLWA YNGVESSON

Sina Samadi är mer känd som den folkkäre artisten Sean Banan. 

I podden Värvet berättar han nu om uppväxten i Göteborg, mammans cancer och hoten som fick honom att fly till huvudstaden.

– Jag hade hamnat i strul med lite folk och hamnade i en jätteknipig situation så jag flydde upp till Stockholm, säger Sean Banan i podden. 

Den välkända komikern och barnartisten Sean Banan berättar nu om mannen under skalet. 

I podden Värvet öppnar han upp sig om uppväxten i Västra Frölunda i Göteborg. Sean Banan kom till Sverige från Iran när han var två år gammal.

– Mina första minnen måste ha varit på dagis i Frölunda. Det minns jag. Och lite minnen från skolan, sen har jag inte så mycket fram till min mors bortgång när jag var 10-11. Då förändrades mycket i mitt liv, säger Sean Banan i podden. 

Den folkkära barn- och ungdomsunderhållaren Sean Banan berättar om barndomen och vad som fick honom att flytta till Stockholm.Foto: REBECCA LINDSTRÖM

”Flydde till Stockholm”

Mammans bortgång tog hårt på honom och han berättar hur han hanterade hennes tidiga död. 

– Jag har förträngt min morsa mycket tyvärr. Det var en försvarsmekanism att glömma henne och låtsas som att ingenting hade hänt och leva livet som vanligt. Jag tror nog att det är en av anledningarna till att jag trycker bort min familj i dag, lite. Att man inte vill bli för fäst, säger han i podden.

När Sean Banan var i 18-årsåldern flyttade han till Stockholm. Men det var inte för att söka lyckan i huvudstaden.

– Jag hade hamnat i en jobbig, knepig situation som jag inte jättegärna vill gå in på i dag. Jag hade hamnat i strul med lite folk och hamnade i en jätteknipig situation så jag flydde upp till Stockholm, säger Sean Banan och fortsätter.

”Jag var offret”

– Jag var verkligen offret, jag käftade emot vid fel tillfälle mot fel folk. Och så tänkte dem ”nej, för fan, det har du inte rätt att göra och vi ska statuera exempel av dig”. Och så kom jag upp till Stockholm. Jag skulle ligga lågt här och inte bli sedd. Och så hamnade jag i ett tv-program 'Floor Filler' på tv3 ett år senare, säger Sean Banan i podden.

Programmet blev startskottet för en lång karriär.

I dag har Sean Banan medverkat i så väl Melodifestivalen som Allsång på Skansen och är älskad av barn och unga i Sverige. 

Spelstudion: Sean Banan utser årets bästa spel