Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Se filmen: Här kraschar tåget rakt in i bussen

Freddy Persson, 39, fångade olyckan på film.
Freddy Persson blev vittne till olyckan på måndagsmorgonen.
Foto: Privat
Krocken blev våldsam.
Foto: Läsarbild / Läsarbild
Smällen orsakade lågor i bussen.
Foto: Läsarbild / Läsarbild

På måndagsmorgonen körde ett tåg på en buss vid Lillhagen på Hisingen i Göteborg.

Bussen blev kraftigt demolerad.

Freddy Persson, 39, väntade själv på bussen när han såg att det stod en buss på spåret.

– Jag blev paralyserad och sen regnade det splitter, säger han. 

Olyckan inträffade strax före 08 på måndagsmorgonen, en buss utan passagerare hade blivit stående på en järnvägsövergång.

Sen kom tåget.

– Jag stod och väntade på bussen och så såg jag bussen stå stilla där så jag började filma och så hör jag bommarna och att tåget tutar, säger Freddy Persson som blev vittne till den dramatiska olyckan, något GP tidigare skrivit om. 

På filmen syns det hur tåget slår i bakdelen på bussen som flyger i väg, Freddy som filmar säger ”nu smäller det” innan han snabbt får flytta på sig när splitter kommer farande, på filmen syns också hur en eldslåga kommer från bussen under kollisionen.

– Hade jag vetat hur det skulle gå så hade jag ställt mig på andra sidan. Jag blev paralyserad, det regnade splitter. Jag fick borsta ut det från skägg och kläder, säger han. 

Ingen skadades allvarligt 

Freddy var på väg till sin arbetsplats när olyckan inträffade men vände sedan hem igen.

– Det sitter på näthinnan, säger han.

Busschauffören hade tagit sig ut ur bussen innan tåget kom, ombord på tåget fanns ett 60-tal passagerare där tre stycken på egen hand sökte sjukvård efter olyckan. 

– Jag såg allting. Jag gick förbi och hörde tåget börja tuta. Jag vänder mig om för jag tyckte han tutade väl mycket. Då ser jag en buss stå rätt över tågrälsen, som fått stopp, stod över spåret helt enkelt. Chauffören står vid sidan om, det såg ganska lugnt ut, som en filminspelning och tåget klyver den rakt av. Även elställningarna börjar vaja och det blir rök, säger ett annat vittne till olyckan.

Händelsen utreds som vårdslöshet i trafik, men ingen var vid 10-tiden på måndagen ännu delgiven någon misstanke om brott.

Bussen har tagits i beslag.

Här fångar han tågkraschen på film: ”Nu smäller det”

Tåg kraschade in i buss vid järnvägsövergång i Göteborg – fångades på film.