Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Se chauffören rädda  livet på andfamiljen

Andfamiljen var på väg över den trafikerade vägen när en busschaufför stannade för att se till att de kunde passera oskadda.
Foto: Petter Dahlin

KARLSTAD. En okänd busschaufför i Karlstad är dagens djurvän. Med fara för sitt eget liv stoppade han trafiken på E18 utanför Karlstad - för att rädda en andfamilj som korsade vägen.

– Jag blev rörd, det var vackert att se, säger Jan Dahlin, som blev vittne till den ovanliga händelsen.

Familjen Dahlin blev vittne till den ovanliga räddningsinsatsen när de stannade till vid en rastplats invid E18, söder om Bergvik i Karlstad på torsdagseftermiddagen.

– Plötsligt såg vi en buss som stannade mitt i trafiken på E18, ut kom chauffören, och vi undrade vad som hade hänt, berättar Jan Dahlin.

Då såg de en andhona komma vaggande med en rad ungar i släptåg.

– Andfamiljen försökte ta sig över till andra sidan men det kom hela tiden bilar. Så chauffören var så modig att han gick ut och stoppade den mötande trafiken. Han ställde sig och höll upp handen och såg till att hela andfamiljen kom över i tryggt förvar, säger Jan Dahlin.

"Modig insats"

Det hela var över på några ögonblick, men Jan Dahlins sextonårige son Petter hann föreviga händelsen med sin mobilkamera - och meddelade Nya Wermlands-Tidningen .

– Jag tycker att det var en modig insats och oerhört humanistiskt, om man kan säga humanistiskt om djur, en räddande och fin gest, man blev rörd, det var vackert att se. Men sedan förstår jag ju att trafiksäkerhetsmässigt är det inte det bästa, även om det var tjusigt, säger Jan Dahlin, som tror det hastighetsbegränsningen var 90 eller 100 på vägen.

– Men förarna hade klart för sig vad som hände, de såg honom och såg nog andfamiljen, säger han.