Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-valarbetare ska ha jagat man med spray

Vid lunchtid upprättades två polisanmälningar efter att Sverigedemokraterna delat ut flygblad vid Sannegården i Göteborg.

Enligt Göteborgs-Posten ska en passerande man ha ryckt åt sig ett av flygbladen och skrynklat ihop det - varpå han jagades av Sverigedemokrater och sprutades ner med någon form av sprej.

Sverigedemokraternas vice ordförande i Göteborg, Jimmy Ståhl säger att anmälarnas version av händelsen inte stämmer

Det var 12.07 vid lunchtid som polisen i Göteborg fick in två anmälningar om ofredande och misshandel. Anmälningarna kom efter att Sverigedemokrater som stod utanför en livsmedelsbutik i Sannegården delat ut flygblad.

Enligt Göteborgs-Posten ska en passerande man ha ryckt åt sig ett av flygbladen och skrynklat ihop det, samt ha gjort någon form av gest. Det ska ha fått en eller flera sverigedemokrater att se rött, springa efter mannen och spruta ner mannen med någon form av sprej.

Röd sprej

Sverigedemokraternas vice ordförande i Göteborg, Jimmy Ståhl säger att anmälarnas syn på händelsen inte stämmer.

– Det är våra partikamrater som blivit attackerade av en man som försökt knycka flygbladen av oss. Mannen var väldigt påflugen och aggressiv och försökte ta bunten. Valarbetaren blev jätterädd och hade som tur var med sig sprej som han använde. Då försvann som tur var den hotfulla situationen.

Jimmy Ståhl var dock själv inte på plats.

– Nej, jag var själv inte där, men jag kan garantera dig att historien från anmälarna inte stämmer, säger Ståhl, som tror att det finns en film från händelsen.

Den får GT dock inte ta del av.

– Det är bra med informationssamhället, att sådant här kan fångas på film. Men jag vill inte lämna ut den, den ska visas för polisen, säger Ståhl.

Men om den överensstämmer med er version kan ni ju bara bevisa det i filmen?

– Jag har inte pratat med mina kolleger och vill inte förstöra förundersökningen genom att lämna ut den.

Enligt polisen anmäler Sverigedemokraterna mannen för ofredande, och den nedsprejade mannen anmäler för misshandel.

– Anmälan handlar om att någon försökt sno åt sig material och har blivit sprejad med rödfärg. När vi kommer till platsen är det lugnt, men sprejen har tagits i beslag och ärendet handläggs av inre befäl på Hisingen, berättar Björ Blixter, polisens presstalesman i Västra Götaland.