Foto: Tommy Pedersen
 Foto: Tommy Pedersen

SD-politikern smet från nota

Publicerad
Uppdaterad
BORÅS. Riksdagsmannen William Petzäll (SD) påstås ha tagit en springnota på taxin.
Nu polisanmäler chauffören Gunsan Emanuelsson-Andersson honom.
- Hur ska man kunna ha förtroende för en sådan person? Där ser man vad man kan bli blåst, säger hon.
Gunsan Emanuelsson-Andersson hämtade Petzäll i Kinna förra onsdagen för att köra honom till en adress i Örby. Väl framme skulle han betala och sträckte fram ett kontokort som knappt satt ihop.
- Han hade inga kontanter med sig heller, men det borde man ha om man har ett så trasigt kort, säger Gunsan.
Enligt chauffören gjorde de en överenskommelse. William Petzäll sa att han skulle befinna sig på platsen fram till fredag och Gunsan kunde komma förbi och hämta pengarna då.

Dök aldrig upp

Gunsan berättar att hon ringde Petzäll på fredagen som avtalat. Då svarade han att han var i Borås och skulle komma till taxistationen inom en och en halv timme för att betala. Enligt Gunsan gick hela fredagen gick och inget hände. Häromdagen ringde Gunsan honom igen. Då hade ytterligare fem dagar gått utan att skulden betalats.
- När jag berättade att jag tänkte polisanmäla honom, klickade han mig, säger hon.
Sagt och gjort. Nu polisanmäls han.
- Jag tycker han har fått god tid på sig. Jag har varit snäll och väntat tillräckligt, säger Gunsan.

Är inte orolig

Riksdagsledamot William Petzäll själv säger också att det rör sig om ett missförstånd och polisanmälan är han inte orolig för.
- Jag tar ganska lätt på den, säger han till P4 Sjuhärad.
Emelie Svensson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER