Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

SD-nämndemannens attack: ”Vänster-luder”

SD-nämndemannen har uppmanats lämna sina politiska uppdrag.Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / IBL

En SD-nämndeman i förvaltningsrätten i Göteborg skrev på tisdagen ett uppmärksammat inlägg på Twitter.

I inlägget skrev han:

”Vänster-luder räknas inte som kvinnor”. 

Nu har han uppmanats lämna sina politiska uppdrag, rapporterar GP.

Twitter-inlägget är numera borttaget, men var enligt nämndemannen ett svar till en person i en diskussion om Preems raffinaderi.

”Är man med i leken får man leken tåla, speciellt om hon själv är den personen som bestämde reglerna”, skriver han i ett mejl till GT.

Lena Mjörnell, politisk sekreterare för SD regionalt, sa på tisdagskvällen till GP:

– Jag har precis mejlat honom och bett honom lämna sina uppdrag. Vi accepterar inte den sortens beteende i partiet.

Nämndemannen vill inte själv kommentera hur diskussionen går mellan honom och partiet.

”Trans inte normalt”

I ett annat nu raderat inlägg har nämndemannen skrivit: 

Det är äckligt att vi har normaliserat könsdysfori. Att vara trans är inte och kommer aldrig vara normalt, det är bokstavligen en mental sjukdom. Om vi inte vill att vår västerländska civilisation ska dö, så behöver vi kämpa för våra kristna värderingar nu mer än någonsin”.

Till GT säger han:

”Det är helt absurt att vi normaliserar ett tillstånd där mellan 22 till 43 procent av personer har försökt begå självmord under sin livstid (enligt Centre for suicide prevention). Man skulle aldrig gå ut och normalisera depression, så varför är det okej när det kommer till könsdysfori?”

”Min twitter är privat”

Nämndemannen sitter i Göteborgs förvaltningsrätt och är vald av Sverigedemokraterna, även om uppdraget inte är kopplat till politiken. Vanligtvis har man sin plats under en fyraårsperiod.

Hur ser du dessa uttalanden i förhållande till din roll som SD-vald nämndeman?

”Min twitter/instagram/facebook är privat, har alltid varit privat och kommer alltid att vara privat såvida inget annat nämns”, svarar nämndemannen i ett mejl till GT.

Om du anser det, varför har du då valt att ta bort inläggen?

”Det stämmer helt och hållet att jag tagit bort tweetsen. Jag står fortfarande bakom dem, men känner inte att det är värt att kasta mer bränsle på elden, så att säga”.