Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Schamanens hyllning på prinsessans födelsedag

Prinsessan Märtha Louises kärlek Shaman Durek säger sig vara sjätte generationens schaman.
I inlägget kärlekshyllar Shaman Durek sin Märtha Louise.Foto: INSTAGRAM

På söndagen fyller prinsessan Märtha Louise 48 år.

Då hyllas hon stort av pojkvännen Shaman Durek i ett inlägg på Instagram.

”Grattis på födelsedagen till min älskling som är min gudinna, min lärare och min bästa vän”, skriver han bland annat.

Romansen mellan Norges prinsessa Märtha Louise och den amerikanske andlige ledaren Shaman Durek, 44, offentliggjordes i maj i år.

Då gick de gemensamt ut och berättade att de var ett par.

Därefter har de varit ute på föreläsningsturné, semestrat och varit på välgörenhetsevenemang.

Shaman Durek och Märtha Louise offentliggjorde sin relation tidigare i år.Foto: DARYL HENDERSON / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

På söndagen, den 22 september, fyller Märtha Louise 48 år. I ett inlägg på Instagram hyllas hon då av sin nyblivna pojkvän.

”Grattis på födelsedagen till min älskling som är min gudinna, min lärare och min bästa vän. En sådan kärleksfull reflektion av gudomlig nåd och skönhet. Ditt hjärta är en välsignelse, liksom de ord och den visdom du bär. Jag är en bättre man tack vare det, liksom så många människor som får vara i din närhet”, skriver Shaman Durek, eller Durek Verrett som han egentligen heter.

Jag är tacksam för dig varje dag”

Han fortsätter:

”Vi har alla välsignats av gud den dagen du föddes. Tack till din mamma drottning Sonja och din far kung Harald för att de tog dig till denna värld. Jag är tacksam varje dag för dig, min älskling. För alltid din.”

https://www.instagram.com/p/B2t5rUmgk44/

Även det norska kungahuset samt kronprinsessan Mette-Marit har skickat grattishälsningar.

”I dag har den här vackra damen som fortfarande ser ut som en tonåring födelsedag. Hipp hipp hurra!”, skriver Mette-Marit på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/B2tM6A7oM11/

Sedan Märtha Louise och Shaman Durek blev ett par har de flera gånger visat sin kärlek till varandra genom sociala medier.

Fått utstå kritik

Men paret har också fått utstå en storm av kritiker, främst från Märtha Louise hemland.

Därifrån har Shaman Durek påstått sig få utstå både hat och hot.

– Folk säger att de har lust att hänga mig från ett träd och andra menar att det inte ska vara någon neger på slottet, har han tidigare sagt enligt Nettavisen.

Prinsessan Märtha Louise och kärleken Shaman Durek.Foto: MEGA CHANNEL / MEGA EXCLUSIVE TT NYHETSBYRÅN

Kritiken till trots verkar kärleken mellan paret sprudla. Nyligen publicerade Märtha Louise en bild där parets ses dansa tillsammans.

Under bilden skrev hon:

”När du träffar någon du vill dansa genom livet med och som virvlar runt dig för nöjes skull, barnslig och lekfull (till och med i mitten av en marknad på ett polo-fält), då vet man att man har hittat rätt.”