Schamanen som vunnit Märtha Louises hjärta

Prinsessan Märtha Louise har träffat sin nya kärlek i en schaman.
Foto: SVT/Skavlan
Märtha Louise var gift med Ari Behn i 14 år innan paret skilde sig.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/IBL BILDBYRÅ

Sedan augusti 2016 har den norska prinsessan Märtha Louise varit singel.

Men nu har hon träffat sin nya kärlek – en spirituell guide som Hollywoodkändisar som Gwyneth Paltrow vänder sig till.

– Jag blev vald när jag var runt fem år gammal, säger Shaman Durek till L'Officiel om sina helande krafter.

Den norska prinsessan Märtha Louise har varit singel sedan augusti 2016 då äktenskapet med Ari Behn tog slut, efter 14 års äktenskap.

Nu har prinsessan hittat sin nya kärlek – Shaman Durek, 44. Det var under söndagen som hon bekräftade förhållandet på sitt Instagram-konto.

När du träffar din tvillingsjäl, så vet du. Jag har haft turen att ha träffat min. Shaman Durek har förändrat mitt liv, som han gör med så många”, skriver Märtha Louise.

https://www.instagram.com/p/BxX_iR-Bf_x/

Durek Verrett är Märtha Louises kärlek

Durek Verrett, som är hans egentliga namn, är född och uppvuxen i norra Kalifornien med en pappa från Haiti och en mamma från Norge.

På sin hemsida beskriver han sig som ”en spirituell guide som agerar som en bro mellan det spirituella och det fysiska”.

Han är schaman och redan som elvaåring påbörjade han sin resa.

– Jag blev vald när jag var runt fem år gammal, men min pappa hade väldigt strikta regler om det. Han växte upp i den världen och han ville att jag skulle ha ett vanligt liv, inte som han hade, säger Durek i en intervju med L'Officiel.

Shaman Durek.
Foto: SVT/Skavlan

Familj med anor inom schamanism

Shaman Durek kommer från en familj med en lång historia inom schamanism och helande och han själv är sjätte generationens schaman.

Enligt LA Weekly har Durek Verrett studerat i bland annat Egypten, Israel, Turkiet och Brasilien innan han blev en fullärd schaman.

Gwyneth Paltrow.
Foto: MATT BARON/REX/IBL BILDBYRÅ

”Fantastiskt”, har just Gwyneth Paltrow kommenterat på Instagram, om prinsessan och schamanens förhållande, skriver VG.

Men det är inte gratis att träffa honom. Enligt The Sunday Times kostar det 300 pund i timmen, närmare 3 760 svenska kronor.

Den senaste tiden har han dock jobbat tillsammans med prinsessan Märtha Louise och med ett föredrag om självrealisering, enligt Dagbladet.

Träffades i oktober

I mars deltog de båda i SVT:s ”Skavlan” och där berättade prinsessan hur hon blev helad av schamanen när de först träffades.

Nu, flera månader senare, har de båda alltså bekräftat att de är ett par.

https://www.instagram.com/p/BxX_WALBtIP/

En stark kvinna som låter mig vara mig själv utan att bli dömd eller att vara instängd.”, skriver han om kärleken till Märtha Louise på sin Instagram.