Satte eld på fasad till flerfamiljshus

Publicerad

Ett antal personer satte eld på fasaden till ett flerfamiljshus i Majorna i Göteborg natten mot onsdagen.

– De hade hällt bensin på fasaden och tänt på, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Larm kom strax efter klockan 03 om att ett antal personer hade tänt eld på en fasad till ett flerfamiljshus i Majorna i Göteborg.  

Enligt SVT Väst ska det ha handlat om ett ungdomsgäng som hällt den brandfarliga vätskan på en trottoar och upp på fasaden.

– Någon har hällt bensin på fasaden och tänt på men det var släckt när räddningstjänsten kom till platsen, säger Anders Ternevi, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Boende släckte branden

SVT Väst rapporterar att det var boende som upptäckte branden och kunde gå ut och släcka.

– Jag har inga uppgifter om de exakta omständigheterna och det finns i nuläget inga misstänkta i ärendet. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER