Peter Steen, parkchef på Daftöland. Foto: PressbildPeter Steen, parkchef på Daftöland. Foto: Pressbild
Peter Steen, parkchef på Daftöland. Foto: Pressbild
Så här kommer ”Skutan” se ut när den står klar. Foto: DaftölandSå här kommer ”Skutan” se ut när den står klar. Foto: Daftöland
Så här kommer ”Skutan” se ut när den står klar. Foto: Daftöland
Här kommer ”Skutan” att stå när den är färdigbyggd. Foto: DaftölandHär kommer ”Skutan” att stå när den är färdigbyggd. Foto: Daftöland
Här kommer ”Skutan” att stå när den är färdigbyggd. Foto: Daftöland

Satsningen på Daftöland: Bygger bergochdalbana

Publicerad

Nöjesparken Daftöland vill växa och bli en av Västsveriges största.

Attraktionen ”Skutan” är deras första bergochdalbana.

– Det är ingen stor Lisebergsattraktion, säger parkchef Peter Steen.

Daftöland ligger i Strömstad och öppnades 2011.

Nöjesfältet har en yta på totalt fyra hektar – med målet att växa sig dubbelt så stora till 2025.

– Vi vill bli en av de större nöjesparkerna i väst, och ser egentligen inget hinder för det. Vi får väl se hur det slår ut, men vi känner mycket tillit till det vi gör, säger Peter Steen, parkchef på Daftöland.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

 

Till i år har de köpt sin första bergochdalbana.

– Alla nöjesparker ska ha en bergochdalbana. Vi tycker att vi börjar med detta för att lära oss, sedan ser vi fram emot att bygga större, säger Peter Steen.

Familjeattraktion

”Skutan” är en liten åkattraktion som är 26 meter lång, 13,5 meter bred samt sju meter hög.

Med andra ord inget som ännu utmanar de stora nöjesfälten.

 

LÄS MER: Lisbergs nya skrytbygge elva meter högre än Balder

 

– De tuffaste tonåringarna kanske inte tycker den är jättehäftig. Det är en familjeattraktion som speglar vår park, ingen stor Lisebergsattraktion. Den är mer för små barn, även om man nästan inte vill säga vem den är för, säger Peter Steen. 

Han tillägger:

– Alla kan åka om man vill. Det blir inte heller skämmigt eftersom det inte finns några andra mastodontattraktioner här än. Det är som Rabalder på Liseberg, en juniorattraktion som även vuxna kan åka, säger Peter Steen.

Vad gör det möjligt för er att investera i denna attraktion?

– Att trycket ökar. Klart att det är en liten risk, det kostar, men det är ändå en del i rätt riktning. Det är viktigt att få förnyelse, säger Peter Steen.

Christian Börjesson
Christian Börjesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER