Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Satsa på en paraply- drink i midsommar

<strong>Oscar Nilsson, 30, mentalare, Josefina Malmquist, 30, sjuksköterska, Göteborg:</strong><br>"Skit samma hur vädret är på midsommar för vi jobbar ändå, då kan det få regna! Nej men klart kul om det blir sol, om det är det kanske vi drar ut till sommarstugan efter jobbet."
Foto: Maria Steén
<strong>Håkan Carlsson, 48, produktchef, Mölnlycke:</strong><br>"Vädret på midsommar är jätteviktigt, man vill ju kunna sitta ute i solen och njuta."
Foto: Maria Steén
<strong>Joel Erasson, 16, studerande, Aron Qvirist, 16, studerande, Ekebäck:</strong><br>"Vädret är viktigt för man vill kunna vara ute, äta god mat och umgås med familj och vänner. Det vill man ha på midsommar!"
Foto: Maria Steén
<strong>Håkan Johansson, 50, sjökapten, Göteborg:</strong><br>"Jo, men vädret är väl viktigt. Det hör till på midsommar och kunna sitta ute. Om det regnar får man väl göra det som passar."
Foto: Maria Steén
<strong>Anna-Carin Abrahamsson, 29, pastor, Frida Källner, 29, musikledare, Moa Forsling, 23, jobbar på hotell, Donsö:</strong><br>"Vädret är väl ganska avgörande på midsommar. Men om det regnar så gör vi väl samma saker, fast kanske inte grillar utomhus. På midsommar måste det finnas jordgubbar, sill, vänner, sång och musik, hela kittet! Men vi får väl göra det med ett paraply i handen."
Foto: Maria Steén

Blåsigt, regnigt och kalla temperaturer - det är vad Västkustborna kan förvänta sig på midsommarafton.

- Det är lite otur. Men det är en ganska klassisk svensk midsommarafton får man väl säga, säger Johan Groth, meteorolog på Storm.

Sök prognos för din ort

Jordgubbar, sill och nubbe - och så lite regn på det förstås. Det blir klassiskt svenskt midsommarväder i Västsverige.

Veckan innan midsommar kommer det på många håll att vara soligt med temperaturer på över 20 grader. Men lagom till helgen försvinner värmen.

- Det sveper ner kylig luft över Västsverige till midsommarafton och en hel del regnskurar. Det blir väldigt blåsigt med vindar från nordväst, säger Johan Groth, meterorolog på Storm.

"Lite solchanser vid kusten"

Den som vill ha chans till lite solglimtar bör söka sig till kusten, norr om Göteborg. Både Strömstad och Fjällbacka verkar klara sig från regnet, med växlande molnighet och en temperatur på 17 grader.

- Det finns lite solchanser inte minst i Bohuslän men också längs kusten. När det är den här typen av vindar finns det chans att slippa regn i Skärgården. Men så fort man kommer inåt landet så blir det en hel del regn. Det ser inte speciellt lovande ut just nu, säger Johan Groth.

"Ett paraply i handen"

Anna-Carin Abrahamsson, 29, från Donsö är en av många Västkustbor som hoppas på fint väder till midsommar.

- Det är väl ganska avgörande. Men om det regnar så gör vi väl samma saker, fast kanske inte grillar utomhus, säger hon.

Hon kommer att fira sin midsommar ute på Donsö.

- På midsommar måste det finnas jordgubbar, sill, vänner, sång och musik, hela kittet! Men vi får väl göra det med ett paraply i handen.