Sara blev nästan prejad av vägen av misstänkta vägpirater. Foto: PrivatSara blev nästan prejad av vägen av misstänkta vägpirater. Foto: Privat
Sara blev nästan prejad av vägen av misstänkta vägpirater. Foto: Privat
Efter den omskakande upplevelsen vill Sara vandra andra för vägpirater. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har ingenting med Sara eller vägpirater att göra. Foto: Sanna DolckEfter den omskakande upplevelsen vill Sara vandra andra för vägpirater. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har ingenting med Sara eller vägpirater att göra. Foto: Sanna Dolck
Efter den omskakande upplevelsen vill Sara vandra andra för vägpirater. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle och har ingenting med Sara eller vägpirater att göra.  Foto: Sanna Dolck

Sara blev omringad – vill varna för vägpirater

Publicerad

Den svarta bilen tvärbromsade framför Sara när hon åkte hem från jobbet en tidig morgon.

Snart kom ytterligare en bil och lade sig bakom henne - tillsammans försökte bilarna preja Sara av vägen.

Nu vill hon varna andra för de misstänkta vägpiraterna.

– Jag var rädd för mitt eget liv, berättar hon om den omskakande upplevelsen.

I förra veckan berättade GT om hur tre bilar på ett aggressivt sätt försökte stoppa Gabriel Bulat och hans flickvän Nina Strömberg när de åkte motorcykel på E6 utanför Göteborg. Vägpirater, misstänkte Gabriel, som blev omskakad av den hotfulla upplevelsen.

Nu vill Sara träda fram - också hon ett förmodat offer för de misstänkta vägpiraterna, vilket GP tidigare skrivit om.

Händelsen utspelade sig en tidig morgon i maj när Sara var på väg hem från jobbet i Göteborg. Hon stod stilla vid ett rödljus i en korsning i väntan på att köra ut på huvudleden. Inte en bil var i sikte. Men plötsligt, från ingenstans, kom en svart bil i en väldig fart.

– Bilen kastar sig framför mig, ställer sig på bromsplattan och sätter på varningsblinkers, berättar hon.

Bilen ställde sig intill vägrenen. Sara tänkte först att bilen fått punktering. Men sedan körde en andra bil fram. Tillsammans blockerade de vägfilerna.

– Jag tänkte att jag hade hamnat mitt i ett bilrace, säger hon.

Men Sara tog sig förbi och började åka igenom en tunnel. Då dök bilarna upp igen.

– Den svarta bilen lägger sig framför mig och försöker få stopp på mig. Den andra ligger bakom och försöker preja mig. Då insåg jag att låg risigt till, säger hon.

Ringde 112

Sara fick panik och ringde 112 från sin mobil. Men hon upplever att hon inte blev tagen på allvar av operatören.

– Operatören frågade om vi hade bråkat om någon parkeringsplats. Jag hade velat att de skickat en bil direkt, berättar hon.

Sara lyckades köra in vid en mack, fortfarande med operatören i telefonen. Då lämnade de aggressiva bilarna henne och körde i väg.

– "De har nog släppt dig. Åk hem du" sa operatören då. Det kändes som att jag inte blev tagen på allvar.

Sara väntade i 40 minuter vid macken innan hon vågade fortsätta färden hem.

Vill varna andra

I dag vill hon varna andra för att råka ut för samma sak.

– Jag vill att alla ska kunna känna sig trygga i sin bil. Men det är svårt, eftersom det inte går att skydda sig mot det, säger hon och fortsätter:

– Ring polisen direkt! Jag hoppas att de får bättre respons än vad jag fick.

Sara säger att hon inte polisanmälda händelsen eftersom hon kände att hon inte blev tagen på allvar när hon talade med larmoperatören.

Men polisens uppmaning är tydlig - ring direkt om du blir utsatt för misstänkta vägpirater:

– Men generellt om man råkar ut för något eller någon annan råka ut för vad man tror är vägpirater: ring oss så snabbt det bara går så vi kan hjälpa till, har Jenny Wester, chef för trafiksektionen i region Väst, tidigare sagt till GT.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER