Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanne sålde allt och flyttade till paradisö

Sanne, Joseph och Leona
Foto: Privat
När Sanne landade i Manila bestämde hon sig för att bryta mönstret.
Foto: PRIVAT / PRIVAT
Filippinerna är ett drömresmål för många.
Foto: SHUTTERSTOCK

För tre år sen höll Sanne Sevig, 32, på att gå in i väggen. Då bestämde hon sig för att sälja alla sina ägodelar och starta ett nytt liv.

En vän rekommenderade Filippinerna – och nu bor hon på den filippinska sagoön Siargao och har startat ett hotell, en välgörenhetsorganisation och precis blivit mamma.  

– Om ett år ska vi försöka förtidspensionera oss och flytta längre in i djungeln, säger Sanne Sevig.

Sanne Sevig från Jönköping levde ett stressigt karriärliv i Sverige. Hon arbetade, drev eget företag och studerade samtidigt. Hon hade höga ambitioner och varvade aldrig ner. Till sist blev det för mycket. 

Hon slutade sova om nätterna och ångesten gnagde inombords. En kall vinterdag när hon var på väg hem från jobbet svimmade hon bakom ratten. Hon körde ner i diket och bestämde sig för att det fick vara nog. Hon behövde en förändring.

Som vanligt tog Sanne alla beslut i turbofart.

– Jag bestämde mig för att lämna landet. En vän rekommenderade Filippinerna. Samma dag bokade jag en biljett till huvudstaden Manila, berättar hon. 

Filippinerna är ett drömresmål för många.
Foto: SHUTTERSTOCK

Startade välgörenhetsorganisation

När Sanne landade i Manila bestämde hon sig för att bryta mönstret. Hon spenderade sex månader i huvudstaden med att bara varva ner. 

– Jag fullkomligt överväldigades av hur människorna älskade livet, aldrig har jag stött på ett folkslag som skrattar så ofta.

Efter tiden i Manila flyttade Sanne till paradisön Siargao och hittade kärleken i filippinska Joseph. Tillsammans startade de ett litet hotell med plats för 18 resenärer. 

– Det fungerar som ett tillfälligt hem för resenärer från hela världen, berättar Sanne.

Senare startade hon och Joseph en välgörenhetsorganisation som i dag är Sannes stora passion. Organisationen heter “Nature Kids of Siargao”, och har visionen att lära barn, på ett lekfullt sätt, att värna om jorden.

– Det handlar om att plocka upp skräp, att värna om vår natur. Det finns ingen sophantering alls på ön, allt hamnar i djungeln så varenda plastpåse behöver tas hand om, säger Sanne. 

Planer om förtidspension

Nyligen blev Sanne och Joseph föräldrar till dottern Leona. Moderskapet fick Sanne att pausa livet lite extra.

– Jag spenderar tiden i vårt lilla trähus med stråtak för att lära känna vår nyfödda dotter. Hon är en välplanerad liten ö-unge som vi vill lära att vara i nuet och att klättra i kokospalmer.

I och med Leonas ankomst satsar hon och Joseph på att förtidspensionera sig nästa år. De planerar hyra ut vandrarhemmet, flytta på trähuset och arbeta heltid med välgörenhetsorganisationen.

– Vi vill flytta längre in i djungeln med våra fem hundar och två katter. Jag ser fram emot att få jobba heltid med Nature Kids och ha massor av tid med Lea. För tid, är det mest värdefulla jag har nu förtiden, säger Sanne Sevig. 


LÄS MER: Efva och Martin lämnade allt – nu lever de drömmen i solen

LÄS MER: Eva, 50, säljer allt hon äger – ska segla jorden runt