Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanne sålde allt – och flyttade till Filippinerna

Sanne Sevig, 29, höll på att stressa ihjäl sig. Efter en bilolycka bestämde hon sig för att sälja alla sina tillhörigheter och flytta till Filippinerna. Foto: Privat
Sanne Sevig från Jönköping driver ett hotell på en paradisö i Filippinerna. Efter några stressiga år mår hon bättre än någonsin. Foto: Privat
Efter att ha svimmat bakom ratten bestämde sig Sanne Sevig: Hon sålde alla sina tillhörigheter och flyttade till Filippinerna. Foto: Privat

Sanne Sevig, 29, höll på att stressa ihjäl sig och svimmade bakom ratten.

Då bestämde hon sig för att sälja alla sina saker och flytta till Filippinerna.

Nu driver hon ett hotell på en paradisö och mår bättre än någonsin.

– Jag har skapat ett liv där jag tar hand om mig själv, säger Sanne Sevig.

Utåt sett levde Sanne Sevig från Jönköping ett perfekt liv. Hon studerade till positiv psykologi på Högskolan i Skövde samtidigt som hon var projektledare på ett klädföretag i Stockholm.

Hon sprudlade av energi och kunde hålla flera bollar i luften. Det gjorde att Sanne Sevig kunde resa land och rike runt och föreläsa om framgång.

– Jag var som en supermänniska, men tog mig alltid vatten över huvudet. Jag stannade aldrig upp och tänkte: "Vill jag göra det här?".

Svimmade bakom ratten

Med en månadsinkomst på 30 000 kronor som 24-åring var allt upplagt för en framgångsrik karriär, vilket ettannatliv.se först skrev om.

Men samtidigt som familj och vänner överöste henne med beröm gnagde ångesten inombords. Hon fick problem att sova på nätterna och stressen höll på att äta upp henne inifrån.

– Det var helt fruktansvärt. Jag kunde aldrig vara närvarande i nuet. Jag kunde vakna mitt i natten och svara på mejl i sömnen. Jag var rädd att folk inte skulle tycka att det var okej om jag sa stopp.

Sakta men säkert insåg hon att hennes livsstil var ohållbar. Men det dröjde trots det sex månader innan den riktiga vändpunkten kom.

En kall vinterdag när hon var på väg hem från jobbet svimmade hon bakom ratten och körde ner i diket.

– Jag svimmade på grund av hjärtklappning och vaknade upp av att någon bankade på rutan. Som tur var skadade jag inte, men det var ett riktigt "wake up call".

Blev hotellägare

Då sa hon upp sig från jobbet, sålde alla sina tillhörigheter på Blocket. En månad efter olyckan landade hon i Filippinernas huvudstad Manilla.

– Det var tur att jag bokade biljetten så tätt inpå. Annars hade jag kanske backat ur. Det var bra att jag verkligen kom i väg, säger Sanne Sevig.

Efter några intensiva månader i Manilla som reseagent hamnade hon på paradisön Siargao. Hon blev snabbt kär i både ön och en filippinsk man vid namn Joseph. Tillsammans med honom blev hon involverad i bygget av ett nytt hotell.

– Jag insåg att vara sin egen chef är en otrolig lyx. Du kan välja själv hur mycket energi du vill lägga på ditt företag, samt hur mycket av din tid du vill spendera på ditt eget välbefinnande.

Nu sysslar hon med yoga tre gånger i veckan och har börjat ta hand om sig själv. Tre år efter flytten mår hon bättre än någonsin.

– Jag är väldigt lycklig. Jag har skapat ett liv där jag är balanserad, tar hand om mig själv och har fått möjlighet att hjälpa andra genom välgörenhet.

– Sedan att det är sol 300 dagar om året, det gör inte livet sämre, säger Sanne Sevig och skrattar.