Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sänkt skadestånd för sex-uthängd kvinna

Hon tilldömdes 130 000 kronor i skadestånd sedan den 17-årige dåvarande  pojkvännen filmat när de hade sex och utan hennes vetskap lagt ut filmen  på pornografiska internetsidor.

 Nu sänker Göta hovrätt summan till 25 000 kronor och skriver bland annat att det blivit "alltmer socialt accepterat att vara mycket öppen och utåtriktad avseende sina sexuella vanor", skriver Dagens Juridiks nätupplaga.

Skaraborgs tingsrätt skrev i sin dom att det framkommit att hon har identifierats på filmen. Rätten dömde pojkvännen för grovt förtal till ungdomstjänst och 130 000 i skadestånd för kränkning samt 6 000 för sveda och värk.

Hovrätten jämför med ersättningar som utgått vid andra slags brott och sänker summan, men låter den för sveda och värk kvarstå. Vidare skriver hovrätten att flickvännens ansikte torde vara obekant för de flesta som tittat.

"Ytterligare en kränkning"

Den nu 19-åriga kvinnans målsägarbiträde, Susanna Lindström, säger till Svenska Dagbladet att domen kommer att överklagas.
– Mot bakgrund av motiveringen och den uppmärksamhet som blivit har vi bestämt att meddela hennes inställning. Det hon och jag tycker är att hovrättens bedömning avseende nivån på ersättningen för kränkning är fel. Deras motivering upplever målsägande som ytterligare en kränkning, säger Lindström till tidningen.