Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sandra, 34, försörjer sig på Onlyfans: ”Är inte för alla”

Monica Huldt, 28, tjänar miljoner på sin Onlyfans
Sandra Reiche, 34, tjänar pengar på sidan Onlyfans. För 100 kronor i månaden kan personer ta del av bilderna hon lägger ut.
Foto: Trolljägarna
"Man får kontakt med folk där och är man väldigt lättpåverkad och har svårt att säga nej så ska man inte vara på den sidan", säger Sandra Reiche om sajten Onlyfans.
Foto: Privat / Privat

Sandra Reiche, 34, har haft sitt konto på sajten Onlyfans sedan 2018 och kan nu leva på att dela lättklädda bilder på sig själv till personer som prenumererar.

Hon startade långt innan sajten ökade explosionsartat i Sverige och i samband med det debatten om sidan kan likställas med prostitution. 

– Är man lättpåverkad och har svårt att säga nej så ska man inte vara på den sidan, säger Sandra. 

Sajten Onlyfans, där man betalar för att följa personer och se deras bilder, har ökat explosionsartat under pandemin.

På sajten finns allt från ren porr till musiker som säljer musik till träningsprofiler som tar betalt för tips. 

Det som handlar om nakenbilder och porrfilmer har också dragit i gång en debatt, där Stockholmspolisen Simon Häggström som är specialiserad på prostitution och människohandel för sexuella ändamål anser att plattformar som Onlyfans – och normaliseringen av dem – kommer att leda till en ökning av prostitution. 

”Det började med det som kallas för sugardejting och har nu exploderat i en uppdaterad onlineversion av prostitution.” har han skrivit på Instagram.

Sandra: ”Sidan är inte för alla”

Västsvenska Sandra Reiche, 34, har lagt ut material på sin sida på Onlyfans sedan 2018, vilket hon tidigare berättat om i Malou efter 10.

– Jag la redan upp mycket på Instagram och Facebook och så fick jag syn på detta och tänkte varför inte tjäna pengar på att jag ändå fotar och filmar, säger hon.

Debatten om Onlyfans har inte gått Sandra förbi och hon menar att man måste veta sina gränser innan man börjar och sedan hålla sig till dem.  

– Sidan är inte för alla, är man desperat efter pengar eller funderat på om man ska sälja sex ska man inte vara på den sidan. Man får kontakt med folk där och är man väldigt lättpåverkad och har svårt att säga nej så ska man inte vara på den sidan, säger hon och fortsätter: 

– Man måste vara stark i sig själv och ha gränser och inte gå över dem. 

Säger nej till olika förfrågningar 

Hon får själv förfrågningar av personer om att gå längre än hon själv vill, något hon i så fall säger nej till.

– Jo, men det kommer då och då. Det är frågor om sex eller att plåga någon, det är vissa som frågar om att bli sparkade på pungen, det är spridda skurar och mycket konstiga grejer. Det kommer frågor om att göra mer och då får man säga nej helt enkelt. 

Personerna som prenumererar på Sandras sida betalar cirka 100 kronor i månaden, hon delar inte helt naket material.

– Själv anser jag inte att det jag delar är porr, det är glamourfoton. Jag har valt att inte dela nakenbilder, jag döljer de privata delarna och gör det mer mystiskt, säger hon.

Polisen om Onlyfans: Utnyttjar de mest utsatta

Stockholmspolisen Simon Häggström om Onlyfans och influencers