NÖJD. Samuel Lundberg är nöjd med sin nya ubåt.
NÖJD. Samuel Lundberg är nöjd med sin nya ubåt.

Samuel Lundberg, 27,
impulsköpte en ubåt

Publicerad

KINNA. Samuel Lundberg, 27, impulsköpte en ubåt för 705 000 kronor. Nu vill han upptäcka nya världar under vattnet.

– Alla vill väl ha en ubåt, eller? säger han.

 

Den uppfinningsrike båtbyggaren Eric Westerberg från Umeå byggde för sju år sedan en ubåt alldeles själv. Efter tio månader stod den klar. Den kan gå runt 30 meter under vattenytan, men går långsamt och är svår att navigera. Men Eric Westerberg lovar att den är kraftigt byggd och skulle inte gå sönder om man råkar köra på något. Nu har den auktionerats ut och den glada nya ägaren är Samuel Lundberg, VD för Rondellen Maskinen AB, ett företag som hyr ut bilsläp och andra tillbehör.

– Det var lite av ett impulsköp. Jag hörde att en ubåt var på auktion, då rusade jag genast dit, säger Samuel Lundberg.

Han säger att ubåten ska locka kunder till företaget och sätta Marks kommun på kartan.

– Vi hoppas kunna köra den under vatten. Upptäcka nya världar. Förhoppningsvis ska vi kunna erbjuda våra kunder en båttur, säger Samuel Lundberg, VD för Rondellen Maskinen

Maud Olofsson var med tillsammans med båtbyggaren Eric Westerberg när den sjösattes och testades. Allting verkade vara i sin ordning och ubåtsturen gick bra. Samuel hoppas att den ska hålla.

– Man får man får hålla tummarna och hoppas att den håller. Man får inte vissla för då kan det sluta illa.

Varför vill man ha en ubåt?

– Förstår du inte det? Det vill väl alla? Det finns ingen som har en ubåt. Man ska ha unika grejer som ingen annan har, säger han.

Ubåten körs ner från Umeå i nästa vecka för att sjösättas. Samuel Lundberg är förväntansfull och hoppas på att få en båtplats i Göteborg hamn.

 

 

 

Anna-Maria Holmgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER