Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sahlgrenska skjuter upp icke akuta operationer

Lokala råd i fem regioner • Undvik gym • Möten • Kollektivtrafik.
Per Albertsson är samordnare för pandemiarbetet på Sahlgrenska.Foto: Marie Ullnert / Sahlgrenska sjukhuset.

Sahlgrenska universitetssjukhus skjuter på alla icke-prioriterade operationer under nästa vecka.

Det är för att motverka eventuell smittspridning på sjukhuset.

– Det är en kraftig ökning av covid-patienter och vi har väldigt mycket patienter på sjukhuset nu, säger Per Albertsson, samordnare för pandemiarbetet på Sahlgrenska.

Till följd av torsdagens besked om skärpta rekommendationer i Västra Götalandsregionen har nu Sahlgrenska Universitetssjukhus fattat ett beslut:

Alla operationer som inte är prioriterade eller akuta skjuts upp under hela nästa vecka, något GP var först med att rapportera om. 

– Om det fortsätter i denna takt måste vi bromsa för att få plats med alla covid-patienter och skjuter därför upp icke-prioriterade operationer under hela nästa vecka, säger Per Albertsson, samordnare för pandemiarbetet på Sahlgrenska.

”Vi har en kraftig ökning”

Han fortsätter:

– Vi har en kraftig ökning av covid-patienter och väldigt mycket patienter på sjukhuset nu.

Alla icke-prioriterade operationer på Sahlgrenska skjuts upp nästa vecka.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Han förklarar att ökningen av antalet fall har skett på väldigt kort tid och att sjukhuset måste förbereda sig för en fortsatt ökning.

– Det vi är mest bekymrade över är hastigheten på ökningen. För två veckor sedan började det ta fart och det har varit en kraftig ökning de senaste veckorna. Vi ser också att det är mycket smitta i samhället just nu, säger Per Albertsson.

”Vi följer detta dag för dag”

Beslutet kommer att gälla i en veckas tid och under nästa vecka kommer Sahlgrenska ta ett nytt beslut utifrån hur läget ser ut då.

– Belastningen på vården kommer öka de kommande veckorna i sjukvården, tror vi. Vi försöker därför i förebyggande syfta bromsa in, säger Per Albertsson.

– Vi följer detta dag för dag och timme för timme för att se vad vi behöver göra.

Så ska du agera i halloween

”Man ska inte ha fester just nu”.