Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sabotage mot Pride– förening: ”Uppgiven”

Karin Sandström, styrelseledamot i föreningen Öckerö Pride. Foto: Privat
Affischerna fick inte sitta uppe länge. Foto: Öckerö Pride

På söndagen satte Öckerö Pride upp affischer för att göra reklam för det stundande Pride- och Kulturkalas som föreningen anordnar i slutet av maj.

Tolv timmar senare hade någon plockat bort skyltarna och tagit dem med sig.

– Jag blev väldigt uppgiven, ledsen och besviken. Vi har tagit av pengar som vi nästan inte har, säger Karin Sandström, styrelseledamot i föreningen.

Förra året var det premiär för Öckerö Pride- och kulturkalas, och nu är det snart dags igen.

Inför evenemanget satsade man i år på stora, synliga och – med den ideella föreningens mått mätt – dyra affischer. 

Men affischerna fick inte sitta uppe länge.

– Klockan fem i morse ringde en medlem som var på väg till jobbet och berättade att de var borta, säger Karin Sandström, som tidigare intervjuats av SVT Väst.

– Man blir ju jättearg. Jag sov inte mer den morgonen. Det är så många som har gett av sin fritid, och snälla människor som har hjälpt till med designen. Vi har tagit av pengar som vi nästan inte har.

Många vill hjälpa

Föreningen gick ut med ett meddelade i sina sociala medier där man berättade vad som hänt – att affischerna blivit stulna:

Affischerna som vi var så stolta och glada för! Affischerna vi vänt på varenda krona på för att få råd med! De fick ens inte hänga uppe i ett dygn! Vi kan inte nog beskriva hur ledsna och besvikna vi är.

Men så andas vi en stund. Organiserar oss. Ilska blir glöd. Vi ger oss aldrig! Det är EXAKT av denna anledning Öckerö Pride behövs! Tack alla som kämpar med oss!

https://www.facebook.com/ockeroPride/photos/a.1396377157049951.1073741829.1239078469446488/1805191656168497/?type=3

Och inlägget fick resultat.

– Vi fick ett jättefint bemötande! Det började ramla in kommentarer och uppmuntrande tillrop, och det har det fortsatt att göra under dagen, säger Karin Sandström.

Flera har också skänkt pengar, och ett företag har erbjudit sig att trycka upp nya affischer.

”Vi ska vara här”

– Känslan blev ju en helt annan ju längre dagen gick. Det känns någonstans att vi ska vara här. Speciellt nu när vi får så mycket hejarop. Man blir extra taggad, även om man blev trött först, säger Karin Sandström.

 

LÄS OCKSÅ: Har alltid vägrat prideflagga – nu ändrar sig kommunen

 

Hon upplever inte att det finns något större motstånd mot Pridekalaset ute på öarna, snarare tvärtom, och hoppas på bra uppslutning när kalaset sparkar i gång den 26 maj.

– Förra året var många försiktigt nyfikna, och i år upplever jag att intresset är ännu större. Bara vi har vädret med oss så blir det nog en fin dag.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!