Foto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander

Saabs produktion nere tills efter påsk

Publicerad
Uppdaterad
Tidigast efter påsk kan produktionen i Saabfabriken komma i gång igen, enligt TV4 Nyheterna Väst.
Det skulle innebära ett totalstopp i tre veckor.
Och stoppet kan bli ännu längre.
Den femte april stängde Saabfabriken i Trollhättan. Då slutade flera leverantörer att leverera varor efter att de inte fått betalt.
Nu uppger TV4 Nyheterna Väst, enligt TT, att produktionen kan komma igång igen tidigast efter påsk, den 26 april.
Det innebär ett tre veckor långt stopp på fabriken. Men startdatumet gäller enbart om Saabs ekonomiska problem får en lösning under fredagen.
Saab väntar på besked från riksgälden och regeringen om de kan sälja sina fastigheter för att få in kapital.
Saab har tidigare sagt att de skulle presentera mer information om förhandlingarna i dag, torsdag, men inget har hörts från företaget.
Håkan Skött, verkstadsklubbens ordförande på Saab, har inga uppgifter om att stoppet ska sträcka sig till efter påsk.
- Det jag vet är att personalen kommer att vara hemma i morgon (fredag) också. Och därefter tar man beslut dag för dag, så i morgon fredag tar man beslut om vad som ska gälla under måndagen, säger han till TT.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER