ÄNNU INGEN LÖN. Lönen till de Saab-anställda ser ut att dröja ytterligare. Foto: Annika Af Klercker
ÄNNU INGEN LÖN. Lönen till de Saab-anställda ser ut att dröja ytterligare. Foto: Annika Af Klercker

Saab-löner kan komma nästa vecka

Publicerad
Uppdaterad
Fastighetsaffären med Hemfosa och bilförsäljningen till Kina - Saab har pengar på väg in från två håll.
Men löneutbetalningarna kan ändå dröja till nästa vecka.
Det ser inte ut som att lönepengarna till de Saab-anställda hinner in till kontona innan juni är slut.
Även om riksgälden nu arbetar med att granska Hemfosa-affären är det något som kan dra ut på tiden. Regeringen och europeiska investeringsbanken ska båda säga sitt.
– Jag har inga kommentarer om avtalet. Vi arbetar med det här nu, säger Daniel Barr, projektledare på riksgälden.
På Saab säger man att pengarna för fastighetsaffären kan finnas på företagets konto snart efter det att avtalet godkänts.
– När beslutet är fattat ska överföringen av pengarna kunna gå väldigt fort, men det går inte att säga när det är klart, säger Gunilla Gustavs på Saabs informationsavdelning.

Kinesisk bilaffär

Saab väntar också på pengar från bilförsäljningen till ett kinesiskt bolag.
– De pengarna borde komma in den här veckan, säger Gustavs.
När pengarna kommit in görs sedan löneutbetalningarna till de anställda. Men de överföringarna kan i sin tur ta tid.
– De anställda måste få betalt. Men vi tror att det kommer att gå bra, säger Gunilla Gustavs.

Inget lån

Hon vill inte kommentera om Saab ser på några andra möjligheter för att snabbare kunna betala ut lönerna till de anställda - exempelvis ett kortfristigt lån.
– Vi har de här två affärerna på gång. Det är det som vi jobbar med, jag kan inte uttala mig om mer än det, säger hon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER