Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så vet du att du inte Postkodlottobluffas

Postkodlotteriet går nu själva ut med en varning för att inga fler ska luras. Så här klär sig all deras personal. "Nu kan folk se hur vi går klädda när vi kommer och också att vi alltid har legitimation med oss", säger presschefen Roger Magnegård

Flera äldre personer har drabbats av bluffmakare som säger sig komma från Postkodlotteriet.

Nu varnar Postkodlotteriet själva och delar med sig av en bild på hur deras personal går klädd.

– Vi är upprörda och ledsna över att någon försöker lura våra kunder, säger presschef Roger Magnegård.

Under förra veckan fick polisen i Västra Sverige in flera samtal om att äldre personer råkat ut för bluffmakarna. Tillvägagångssättet är att de ringer på dörren – ofta till äldre personer – och säger att de vunnit på Postkodlotteriet eller annat lotteri. Sedan säger de att de behöver vinnarens kontokort för att kunna betala ut vinsten – men i stället försöker de ta med sig korten och sticka från platsen. I fredags larmades polisen i Göteborg av att minst två personer blivit utsatta för bluffen.

– Det är säkert fler som drabbats än vad vi fått kännedom om, sa polisens presstalesman Ulla Brehm.

Och på måndagen drabbades en äldre man i Sandviken av samma knep, skriver P4 Gävleborg.

Vid 20-tiden på kvällen knackade det på dörren och en person berättade för mannen att han vunnit på Postkodlotteriet. Sedan tog han med sig mannens kort för att "föra över vinsten" men kom aldrig tillbaka.

"Upprörda och ledsna"

Nu vill Postkodlotteriet själva gå ut med en varning för bluffmakarna.

– Vi är upprörda och ledsna över att någon försöker lura våra kunder, säger Roger Magnegård, presschef för Postkodlotteriet.

Därför har lotteriet valt att dela med sig av en bild på hur deras personal ser ut när de knackar på hos folk.

– Nu kan folk se hur vi går klädda när vi kommer och också att vi alltid har legitimation med oss. Vi varken ringer eller knackar på dörren för att fråga efter folks kontonummer. Är man osäker så kontakta vår kundtjänst eller polisen, säger Roger Magnegård och fortsätter:

– Det är skamligt hur de försöker lura människor.