Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så spårades bröderna Bogere – på solkusten

Johnson Bogere har i över tio års tid varit en framträdande person inom mc-gänget Bandidos.
Patrick Bogere är en före detta boxare på elitnivå som bland annat tävlat i OS för Sverige.Foto: ROBBAN ANDERSSON

Patrick och Johnsson Bogere försökte hålla sig undan rättvisan – men när den svenska och den spanska polisens spetsgrupp gick samman för att spåra dem kunde de inte fly längre.

Ett flera veckors intensivt arbete ledde fram till att man kunde gripa de kidnappningsmisstänkta bröderna på spanska solkusten.

– De greps ute på en publik plats, säger en polis vid Fast-gruppen.

Polisens Fast-grupp är specialiserade på att spåra svenskar som är på rymmen utomlands, och att hjälpa sina europeiska motsvarigheter att gripa misstänkta brottslingar som tagit sin tillflykt till Sverige. Fast är en del av det europeiska nätverket Enfast och motsvarande grupper finns i alla EU-länder.

Och när det stod klart att bröderna Patrik, 37, och Johnson Bogere, 35 – den ene tidigare OS-boxare och den andre Bandidoshöjdare från Göteborg – flytt utomlands var det Fast-gruppen som kopplades in.

Bogere-bröderna misstänks för inblandning i en brutal tortyrkidnappning i Lerum i februari i år där ett av de två brottsoffren, enligt GP, torterades med en borrmaskin.

– Vi tog oss an ärendet i slutet av maj, början på juni. Vi har jobbat intensivt och det har varit ett prioriterat ärende, säger en polis vid Fast-gruppen, och fortsätter:

– Det har varit ett samarbete mellan Fast i Sverige och Fast i Spanien. Vår motsvarighet i Spanien grep dem efter en tids samarbete.

Greps utomhus i Malaga

Gripandet av Patrick och Johnson Bogere ägde rum i Malaga på den spanska solkusten i söndags. Enligt vad spansk polis uppgett för den svenska ska bröderna inte ha gjort något motstånd när de förstod att de var påkomna.

– De greps ute på en publik plats och det var odramatiskt, säger polisen vid Fast-gruppen.

Bröderna Bogere greps i Malaga i Spanien.Foto: Shutterstock

Johnson och Patrick Bogere sitter just nu i förvar hos spansk polis. Åklagaren Daniel Larsson hoppas få besked senare i veckan om när de båda kan transporteras till Sverige.

Bröderna: OS-boxare och Bandidoshöjdare

Patrick Bogere är en före detta boxare på elitnivå. Som amatörboxare vann han fem SM-guld och har representerat Sverige i både VM, EM och OS i Aten 2004 innan han avslutade sin karriär 2008.

Johnson Bogere har i över tio års tid varit en framträdande person inom mc-gänget Bandidos och var även under en period gängets president i Göteborg.

De misstänks för människorov, synnerligen grov misshandel och grovt olaga tvång respektive medhjälp till grovt olaga tvång, medhjälp till grovt bedrägeri samt medhjälp till människorov.