Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska skolan spara in 23 miljoner kronor

Dagens tre största inrikesnyheter.
Arkivbild.Foto: TT NYHETSBYRÅN

Politikerna i Falkenberg vill spara 23 miljoner kronor på skolan.

Billigare skolmat är en av delarna i förslaget till besparning som klubbades igenom under fredagen, rapporterar SVT Nyheter Halland.

Från början föreslog man att man skulle spara in fem miljoner kronor på skolmaten, men summan landade i stället på tre miljoner. Pengarna ska bland annat sparas in genom minskat matsvinn. Dessutom ska man kräva intyg för specialkost och laga mer vegetarisk mat.

Enligt sparförslaget ska det också bli färre valbara inriktningar i gymnasieskolorna. Man ska också spara in på inköp av läromedel. En summa på 3,5 miljoner kronor.

Förstår kritiken

Per Svensson, S, är kommunstyrelsens ordförande i Falkenberg och kommenterar sparförslaget så här för SVT Nyheter Halland:

– Jag förstår de som är kritiska till den föreslagna besparningen, men vi har bara en viss summa pengar. Det är alltid tufft att lägga fram effektiviseringar och ramminskningar inom skola och omsorg.

Enligt Svensson ska kvaliteten behållas trots besparningarna, något som servicenämnden fått i uppgift att titta på.