Therese Eriksson är lärare och hade sett fram emot ett höstlov med mycket aktivitet utomhus. Nu hoppas hon kunna genomföra sina planer trots rädslan, tillsammans med andra tjejer ute i spåret. Foto: PrivatTherese Eriksson är lärare och hade sett fram emot ett höstlov med mycket aktivitet utomhus. Nu hoppas hon kunna genomföra sina planer trots rädslan, tillsammans med andra tjejer ute i spåret. Foto: Privat
Therese Eriksson är lärare och hade sett fram emot ett höstlov med mycket aktivitet utomhus. Nu hoppas hon kunna genomföra sina planer trots rädslan, tillsammans med andra tjejer ute i spåret. Foto: Privat
Therese Eriksson är väldigt aktiv i sin vardag men känner sig begränsad av sin oro över att bli överfallen. Foto: PrivatTherese Eriksson är väldigt aktiv i sin vardag men känner sig begränsad av sin oro över att bli överfallen. Foto: Privat
Therese Eriksson är väldigt aktiv i sin vardag men känner sig begränsad av sin oro över att bli överfallen. Foto: Privat

Efter dådet: Så ska  kvinnorna återta skogen

Publicerad

Efter misstänkta mordet på en 60-årig kvinna i ett motionsspår i Ulricehamn förra veckan har många kvinnor uttryckt oro över att inte längre våga ge sig ut och träna.

Nu har Therese Eriksson startat en springgrupp för tjejer för att öka tryggheten.

– Ingen ska få hindra mig, säger hon.

Therese Eriksson, 35, bor i Ulricehamn och är van att vara ute i skogen och motionera dagligen. 

– Som tjej har jag alltid vänt mig om när jag varit ute, inte sprungit alltför långt bort från bebyggelse och inte efter att det har mörknat.

LÄS OCKSÅ: Kommunen har lamslagits av det misstänkta mordet 

 

Efter mordet har rädslan av att träna ute ensam förstärkts. Därför har nu Therese startat en springgrupp på Facebook för tjejer i Ulricehamn, något Borås Tidning först skrev om. Bara ett dygn efter starten har gruppen 75 medlemmar och Therese initiativtagande hyllas.

– Den blev ganska mycket större än vad jag först trodde. Det är väldigt roligt men sorgligt på samma gång. 

"Kvinnor ska känna sig trygga"

Efter det inträffade mordet har hon känt sig begränsad. 

– Det känns som om någon har tagit ifrån en någonting. Jag vill att vi kvinnor ska känna oss trygga när vi är ute. 

– Det är jättesorgligt att så många känner sig osäkra. Jag ska försöka anpassa gruppen så att det blir enkelt för alla att hitta likasinnade att träna och promenera tillsammans med.

LÄS OCKSÅ: Kvinna hittad mördad – misstänkt man släppt

 

På torsdag kommer första träffen att äga rum.

– Med detta hoppas jag min motivation till att springa ute kommer tillbaka. Ingen ska få hindra mig. 

Under måndagen släpptes den man som suttit anhållen för mordet på fri fot. Misstankarna kvarstår dock, uppger polisen som fortsätter sin utredning.

Relaterade ämnen
Madeleine Bäckman
Madeleine Bäckman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER