Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så ska första bostadskvarteret i Göteborgs nya stadsdel se ut

Så kommer Masthuggskajens första bostadskvarter, längs Första Långgatan, se ut.Foto: Riksbyggen/ Kanozi Arkitekter

Bygget av den nya stadsdelen vid Masthuggskajen har dragit igång – och nu går Riksbyggen ut med bilder på hur det första bostadsområdet kommer att se ut.

– Vi räknar med säljstart någon gång under första kvartalet nästa år, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, till GP.

Den nya stadsdelen Masthuggskajen kommer, med sin placering mellan Järntorget, Långgatorna och Stenas Danmarkterminal förmodligen bli attraktiv. Hittills har man bara kommit igång med byggen av kontor och hotell, men nu har Riksbyggen släppt bild på hur det första området med bostadsrätter kommer att se ut. 

– Det finns ett stort intresse, vilket inte är så konstigt. Det ligger mellan stadens mest attraktiva stadsdelar, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, till GP.

Restauranger och butiker på gatuplan

Det första kvarteret ska ligga längs Första Långgatan och kommer att ha drygt 130 lägenheter i ett hus på nio våningar. Bottenplan kommer att innehålla lokaler och olika verksamheter, som till exempel restauranger och butiker.

– Det här med levande gatuplan har hela projektet enats kring. Vi vill verkligen att det här myllret som finns i området fortsätter, säger Mikael Ahlén till GP.

Sammanlagt planeras 1 300 bostäder, 6 000 arbetsplatser och en 18 000 kvadratmeter stor konstgjord halvö i Göta älv.