Polisen i Dalsland jagar en misstänkt serieblottare som härjar i det lilla samhället Dals-Ed. Polisen i Dalsland jagar en misstänkt serieblottare som härjar i det lilla samhället Dals-Ed. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Larseric LindenPolisen i Dalsland jagar en misstänkt serieblottare som härjar i det lilla samhället Dals-Ed. Polisen i Dalsland jagar en misstänkt serieblottare som härjar i det lilla samhället Dals-Ed. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Larseric Linden

Polisen i Dalsland jagar en misstänkt serieblottare som härjar i det lilla samhället Dals-Ed. Polisen i Dalsland jagar en misstänkt serieblottare som härjar i det lilla samhället Dals-Ed. Bilden är från ett annat tillfälle.

 Foto: Larseric Linden
Polisen befarar att blottarens brott kan eskalera till fysiska övergrepp. (Genrebild) Foto: Anders AbrahamssonPolisen befarar att blottarens brott kan eskalera till fysiska övergrepp. (Genrebild) Foto: Anders Abrahamsson
Polisen befarar att blottarens brott kan eskalera till fysiska övergrepp. (Genrebild)  Foto: Anders Abrahamsson

Så ska den mystiske serieblottaren fångas

Publicerad

De senaste månaderna har en serieblottare härjat runt och visat upp sitt könsorgan i det lilla samhället Dals-Ed.

Polisen befarar att blottarens brott kan eskalera till fysiska övergrepp.

Med hjälp av en fotokonfrontation hoppas polisen kunna ringa en den misstänkte förbrytaren.

– Han går runt från fönster till fönster, varnar Monica Lindberg vid Mellerudspolisen.

Sedan i julas har en misstänkt serieblottare satt skräck i det lilla samhället Dals-Ed i Dalsland.

En man, som av de utsatta beskrivs vara mellan 25-40 år, har sedan dess vid upprepade tillfällen tittat in genom fönsterrutor till bostäder i samhället.

Någon gång i början av januari eskalerade brotten då mannen började visa upp sitt könsorgan för både barn och vuxna.

Enligt Monica Lindberg, presstalesperson vid polisen i Mellerud, finns det över tio personer som har utsatts för mannens sexuella drifter.

– Det är säkerligen mer än tio målsägande. Vi har fått det beskrivet att han gått runt från fönster till fönster. Då blir det ju snabbt många personer som drabbas, säger Monica Lindberg.

I mitten av januari gick polisen ut och varnade allmänheten för mannen då brotten vad det verkar började eskalera.

– Vi vet ju egentligen inte om han blottade sig från början, men vi tror att det började med att han bara tittade in genom fönster och lyste in i dem med en ficklampa - för att sedan även börja blotta sig, säger Monica Lindberg.

Kan eskalera

Då mannen fortfarande är på fri fot, är polisen rädda för att hans brott kan eskalera ytterligare till fysiska övergrepp.

– Folk kanske tror att en blottare bara är en blottare, men det går i trappsteg även för dem. Det är också därför vi har gått ut med det här för att göra folk vaksamma, säger Monica Lindberg.

Senare i veckan hoppas polisen kunna få till en fotokonfrontation - där drabbade ska få se bilder på personer som polisen misstänker kan vara den misstänkte serieblottaren.

– Jag vill inte säga hur vi har valt ut de här personerna som ska visas upp. Det kan ju tänkas att den här mannen läser det, men det handlar om personer som av olika anledningar kan vara aktuella, säger Monica Lindberg.

Hon menar att det är av yttersta vikt att polisen får tag på serieblottaren.

– För framför allt barn kan ju sådana här händelser vara oerhört traumatiska. Det kan ju rentav vara så att människor känner att de inte vill bo kvar på grund av sådant här, säger Monica Lindberg.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER