Bert Karlssons senaste projekt: en egen kanal på Youtube. Foto: SVEN LINDWALLBert Karlssons senaste projekt: en egen kanal på Youtube. Foto: SVEN LINDWALL
Bert Karlssons senaste projekt: en egen kanal på Youtube. Foto: SVEN LINDWALL
Jocke och Jonna hade flest tittar på Youtube 2016 vad gäller svenskspråkiga kanaler. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅNJocke och Jonna hade flest tittar på Youtube 2016 vad gäller svenskspråkiga kanaler. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jocke och Jonna hade flest tittar på Youtube 2016 vad gäller svenskspråkiga kanaler. Foto: MAJA SUSLIN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Så ska Bert Karlsson bli störst på Youtube

Publicerad

Bert Karlsson har många planer inför valåret 2018.

Planerna på en comeback inom politiken är långt framskridna, och så tänker 72-åringen bli en ny stjärna på YouTube.

– Jag startar en egen kanal. Det kommer att bli den mest sedda i Sverige, lovar Karlsson. 

Kanalen är tänkt att starta om ungefär en månad.

– Den blir min julklapp till svenska folket. Den kommer att slå alla rekord, för folket kommer att kunna vara med själva och göra sig hörda. Det är det som är grejen, säger Bert Karlsson.

Planerna är långt framskridna, och innehållet blir synnerligen varierande om Karlssons planer går i lås.

Som så ofta har Bert Karlsson högt uppställda mål.

– Vi kan ju aldrig matcha de svenskar som har en internationell publik, men den här kanalen kommer att bli Sveriges största.

Många programpunkter

Bert Karlsson kommer att satsa på att ge "vanligt folk vad vanligt folk vill ha". Här är några av sakerna som finns i Karlssons huvud:

Så blir du miljonär: "Jag kommer att berätta om hur man ska göra om man vill tjäna pengar. Jag har ju över 50 års erfarenhet som entreprenör." 

Skvallerkärringen: "Här letar jag rätt person som ska förmedla allt skvaller i Sverige. Svenska folket får höra av sig med intressant skvaller och så ringer "Skvallerkärringen" upp de mest intressanta. Hon kommer att slå "Hänt i veckan" och andra skvallertidningar med hästlängder".

Fräckisar: "Det blir jag själv, fotbollskillar som Glenn Hysén och Ralf Edström plus andra stora profiler som "Grisnils" som kommer att dra roliga historier."

Vad hände sen?: "Jag har kontakt med en etablerad journalist som ska göra intressanta intervjuer med profiler som försvunnit."

Modern Kalle Sändare

Busringningar: "Stefan Rüden kommer att göra nåt liknande det "Kalle Sändare" gjorde i radion på 90-talet, lura folk. Fast Stefan är bättre, han kommer att bli hur stor som helst."

Karaoke: "Klippans Karaoke-klubb kommer att ha en punkt som heter "Bättre sänt än aldrig"."

Näbbgäddan: "Hon kommer att ifrågasätta väldigt mycket som hon tycker är fel."

Best of Bert: "Allt som ligger ute på mig på You Tube, det är inte lite ska du veta, kommer vi att köra i kanalen också."

Politikhörnan: "Jag kommer att ha en sån varje vecka där jag tar upp aktuella politiska frågor och avslöjar allt".

Oklart vilken ort

Politik kan det bli en hel del av nästa år då det är valår, och Karlsson har ju tidigare aviserat en comeback.

 

LÄS MER: Skaras fredsgåva till Bert Karlsson

 

– Den sker i februari. Men än så länge är det inte klart om jag kommer att bo och vara politiker i Skara eller i Vänersborg.

– Just nu lutar det åt att Skara är i allra störst behov av hjälp, Skara är så under isen så du kan inte fatta, men vi får se. Men det kan bli Vänersborg också. Jag kommer inte att bli partiledare, men vara med och stötta och komma med idéer.

– Men jag kommer att sitta med i kommunfullmäktige.

 

 

 

Sveriges största Youtubestjärnor

Här är de största svensktalande kanalerna på Youtube under 2016, räknat i antal miljoner visningar under året:

1) Jocke & Jonna 148,8

2) Therese Lindgren 130,5

3) JockiboiTV 101,8

Ett antal svenska kanaler är större, men då är de engelskspråkiga. Allra flest tittare har göteborgaren Pewdiepie, som spelar TV-spel inför mångmiljonpublik.

 

 

 

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER