Så röstar kändisarna

Glenn Hysén, 54, fotbollstränare, Göteborg"Jag röstar inte överhuvudtaget. Jag skämtar inte - jag har inte lämnat en valsedel på femton år. Jag skäms inte för det. Inte fan märker jag någon skillnad i mitt liv om Socialdemokraterna eller Moderaterna styr.Jag respekterar de som har åsikten att man alltid ska rösta men de måste respektera mig också för att jag inte röstar."
Foto: Lennart Rehnman
Viveca Lärn, 70, författare, Göteborg"Jag vet exakt hur jag ska rösta men berättar det inte för en enda människa för jag värdesätter valhemligheten, en demokratisk grundsten i vårt samhälle."
Foto: Leif Gustafsson
Emma Igelström, 34, personlig tränare, Göteborg:"Jag röstar för att alliansen ska sitta kvar. I Göteborg vill jag så klart att min gode vän David Lega ska styra.Jag gör det för att jag tycker vi har det väldigt bra i Sverige så det är ett säkert kort. Jag vet vad jag får. För mig är jobben den överlägset viktigaste frågan. Sedan är ju idrott och hälsa en hjärtefråga för mig också. Där är det bara KD som har kommit med förslaget om fler gymnastiktimmar i skolan."
Foto: Robin Aron
Bert Karlsson, 69, företagare, Skara"Jag röstar på KD självklart. Det är ett parti som driver en vettig fråga - att förstatliga vården. De bråkar med varandra i landstingen, det är inte klokt. Skolan ska vi inte prata om. Svenskarna är dumma i huvudet. De röstar bara med känslor."
Foto: Anna Svanberg
Ingvar Oldsberg, 69, programledare, Göteborg:"Jag vill inte svara, men jag kan säga vad jag saknar inom politiken. Det jag saknar oberoende av politisk inriktning är leenden, skratt och vänlighet. Det är det bästa sättet att föra fram sina åsikter. Jag tycker politiker överlag borde lära sig att erkänna misstag. Det är oberoende av politisk inriktning."
Foto: Ludvig Thunman
Patrik Sjöberg, 49, idrottsman, Göteborg"Det är en privat fråga för mig om vad jag röstar på. Men jag tycker att definitivt att alla ska rösta - har man ingen given kandidat tycker jag man ska rösta blankt."
Foto: Per Wissing
Pia Sundhage, 54, fotbollstränare, Stocksund"Jag röstar rött för att jag inte tycker om vinster i vården och i skolan – och jag älskar solidaritetstanken."
Foto: Johanna Lundberg / Bildbyrån
Leif "Loket" Olsson, 72, tv-profil, Göteborg:"Det är roligt att det går bra för Annie Lööf och Göran Hägglund. Lööf är ju väldigt intresserad av idrott och det tycjer jag om. Men det inte sagt att jag röstar på dem.!
Foto: Anders Ylander
Helena Hysén, 52, mäklare, Göteborg"Jag kan ju säga att jag röstar på Moderaterna . Jag har eget företag så det är därför. Jag kanske tycker att de kunde ändra sig på några punkter men man kan ju inte få allt."
Foto: Anna-Karin Nilsson
Sven Wollter, 80, skådespelare, Stockholm:"Att jag rölstar på mitt kommunistiska parti förstår väl alla. Det finns bara ett parti att lita på i Göteborg. Det Kommunistiska partiet.
Foto: Christian Örnberg
Lotta Schelin, 30, fotbollsproffs, Frankrike"Jag röstar rött. Det är inget snack om saken. När det gäller ideologi, värderingar och männi-skosyn så kan jag inte rösta något annat än mycket åt vänster."
Foto: Martin Rose
Leif Mannerström, 74, krögare, Göteborg:"Jag röstar på något av de partier som tar restaurangbranschen på allvar. Jag har inte bestämt mig exakt men det blir på någon som förstår vår bransch. Gustav Fridolin har tagit mig i hand och lovat att inte höja restaurangmomsen - så jag litar på honom. Så MP eller något parti från alliansen."
Foto: Lennart Rehnman
Janne Josefsson, 57, journalist, Göteborg:"Jag röstar aktivt blankt sedan många år. Jag vill hylla demokratin men jag vet faktist inte vilket parti jag skulle
Foto: Suvad Mrkonjic
1 / 13

Så röstar de västsvenska kändisarna.