En kvinna i 60-årsåldern hittades död i motionsområdet i Ulricehamn i tisdags kväll. Foto: HENRIK JANSSONEn kvinna i 60-årsåldern hittades död i motionsområdet i Ulricehamn i tisdags kväll. Foto: HENRIK JANSSON
En kvinna i 60-årsåldern hittades död i motionsområdet i Ulricehamn i tisdags kväll. Foto: HENRIK JANSSON
Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSONLassalyckans motionsområde i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSON
Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn. Foto: HENRIK JANSSON

Polisens tre teorier om mordet i joggingspåret

Publicerad

Efter ett intensivt spaningsarbete anhölls en man misstänkt för mordet på en kvinna i 60-årsåldern i Ulricehamn.

Under helgen pressar polisen honom i förhör.

– Man hör honom mot omständigheterna, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson.

En kvinna i 60-årsåldern kom aldrig hem från sin stavgångstur i Lassalyckans friluftsområde i Ulricehamn i tisdags.

Anhöriga larmade polisen som med hundars hjälp sökte på platsen och vid 21-tiden på kvällen hittades kvinnan död i skogen intill spåret. Sent på fredagseftermiddagen gick polisen ut med att en man i 20-30-årsåldern anhållits misstänkt för mordet. Då hade han gripits i Ulricehamn tidigare på dagen.

 

LÄS MER: Man anhållen misstänkt för kvinnomord

 

Han är skäligen misstänkt, den längre misstankegraden.

– Jag kan tänka mig att det är en sammanställning av den tekniska undersökningen tillsammans med ett gediget, polisiärt spaningsarbete som ledde fram till att den här personen hämtades in, säger Hans Lippens, presstalesperson hos polisen i region Väst.

Ett gediget polisarbete ledde fram till gripandet.Foto: HENRIK JANSSON

Pressas i förhör

På måndag väntas åklagaren ta beslut om mannen ska begäras häktad eller inte.

Fram till dess kommer polisen att pressa honom i förhör.

– Man kommer att höra honom mot omständigheterna; om han känner kvinnan och om han varit på platsen eller inte. Eller om andra omständigheter. Det hör man honom mot, och ser hur han ställer sig kring misstankarna, säger Hans Lippens.

En man i 20-30-årsåldern har anhållits skäligen misstänkt för mord i Ulricehamn.Foto: HENRIK JANSSON

Exakt när polisen kommer hålla sina förhör är ingen information man går ut med, men det är under helgen som det sker.

– Under helgen kommer det genomföras ett antal förhör. Det är nya förhör och sedan tar åklagaren ställning till häktningsfrågan, säger Hans Lippens.

Kvinnan arbetade inom kommunen

Om mannen har någon koppling till kvinnan – och hur den i så fall ser ut – är okänt. Polisen har haft tre olika scenarion att arbeta efter: att gärningsman och offer kommit i kontakt med varandra privat eller via hennes arbete inom Ulricehamns kommun, eller att det är en helt okänd person som begått ett vansinnesdåd.

 

LÄS MER: Polisens teori: Mördaren kan ha spanat i spåret i flera dagar

 

– Det jag kan säga är att vi fortsätter att bedriva den här utredningen väldigt brett. Att vi nu har en man anhållen betyder inte att vi slutar arbeta med andra teorier vi jobbat på sen tidigare, sa Lena Matthijs, polisområdeschef i Älvsborg, under fredagskvällen.

Relaterade ämnen
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER