Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så mycket steg priserna på bostäder förra året

Bostadsrätterna i Göteborgs innerstad har stigit under hela förra året.
Foto: HENRIK JANSSON
Siffror från Svensk Fastighetsförmedling visar utvecklingen de senaste 12 månaderna.
Foto: Fredrik Sandberg / TT NYHETSBYRÅN

Priserna på bostadsrätter i centrala Göteborg har stigit med 8 procent de senaste 12 månaderna. 

Det ser inte heller ut att stanna av under 2022, det enligt Svensk Fastighetsförmedlings senaste statistik. 

Priserna på bostäder har skjutit i höjden under coronapandemin. Under år 2021 ökade priserna på bostadsrätter i centrala Göteborg med 8 procent. Priserna på villor i Stor-Göteborg ökade med 12 procent. 

Men just december månad brukar vara en lugn månad för bostadsmarknaden, så även i år.

– December månad var en lugn månad för Göteborgs bostadsmarknad vilket är att vänta i juletider när fokus oftast ligger på annat håll. Villapriserna gick ner något men samtidigt låg färre ute till försäljning så det finns ingen anledning till oro, säger Anders Lundgren, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling i Mölndal i ett pressmeddelande. 

”2022 kommer bli ett bra år”

Kollar man på priset per kvadratmeter ökade det något både i centrala Göteborg och Stor-Göteborg när det kommer till bostadsrätter. Snittpriset ligger nu på 69 261 kronor per kvadratmeter enligt statistiken. I Stor-Göteborg ligger samma siffra på 49 631 kronor. 

Medelpriset för en villa i Stor-Göteborg har hamnat på 6 301 000 kronor. Även nästa år ser ut att bli ett starkt år för bostadsmarknaden. Efter storhelgerna är det många som utvärderar sin boendesituation. 

– 2022 kommer bli ett bra år, intresset på bland säljare och köpare är fortfarande väldigt högt och värdestegringen kommer ligga runt mer normala 4–5 procent under året som helhet, säger Anders Lundgren.

Se också: