Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så mycket såldes Lars Lerins sommarstuga för

Huset som Lars Lerin fick 6,5 miljoner kronor för.Foto: FASTIGHETSBYRÅN/JOHAN JOHANSSON
Akvarellmålaren Lars Lerin.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Konstnären Lars Lerins sommarstuga på Gullholmen är nu såld.

Enligt Bohusläningen kostade fastigheten 6,5 miljoner kronor vilket var lika med utgångspriset i annonsen.

Lars Lerins sommarstuga lades ut till försäljning i september. Mäklaren Emilia Norberg på Fastighetsbyrån bekräftade då att det var den berömde konstnären som var försäljaren.

– Ja, det stämmer. Det är Lars som säljer huset, sa hon till GT. 

Lerin själv, akvarellmålare som blivit folkkär, ville dock inte kommentera eller berätta varför han valde att sälja pärlan mitt i västkustidyllen.

Gammal fiskarstuga

Huset ligger i det gamla fiskarsamhället Gullholmen i Skagerrak utanför Orust. Gullholmen anses vara ett av Västkustens mest pittoreska samhällen och är en populär ö sommartid. Det är beläget längst ut i det bohuslänska kustbandet. 

Huset som sålts är en gammal fiskarstuga med den blygsamma ytan 50 kvadratmeter, men läget är synnerligen exklusivt. Det gula trähuset har vidsträckt havsutsikt och är placerat precis ovanför rännan mellan Gullholmen och Härmanö. 

Huset vid pilen är det som tidigare ägdes av Lars Lerin.Foto: FASTIGHETSBYRÅN/JOHAN JOHANSSON

Huset har kök, badrum, vardagsrum och ett till två sovrum. Det är också utrustat med en braskamin och har en stor altan. Till fastigheten hör också båtplats, sjöbod och en parkeringsplats vid färjeläget Tuvesvik på Orust. Härifrån tar det en kvart med båt ut till Gullholmen.

Nästan bara fritidshus

Det mycket tättbebyggda samhället är ganska ödsligt så här års. Från att ha haft närmare 1000 invånare när fisket blomstrade på från förra sekelskiftet fram till -30-talet, finns det nu mindre än 100 bofasta på ön.

Sommartid mångdubblas antalet invånare då runt 90 procent av fastigheterna numera är fritidshus.