Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Så många 80-plussare har fått sin tredje dos

Kristine Rygge, vaccinsamordnare i VG-regionen.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Drygt 77 procent av alla över 16 år i Västra Götaland har fått två vaccindoser.

Samtidigt har nu 16 691 personer i regionen fått den tredje dosen.

Tio månader efter att vaccineringen drog i gång i Sverige har 77,6 procent av alla invånare som är 16 år eller äldre i Västra Götaland fått två vaccindoser.

83,9 procent har fått första dosen.

Bland de över 80 år har även 16 691 personer fått en tredje dos, skriver Västa Götalandsregionen på fredagen i ett pressmeddelande.

– Vaccinatörerna gör ett fantastiskt jobb. Varje vecka når vi nya människor som inte vaccinerat sig, säger Kristine Rygge, vaccinationssamordnare i Västra Götalandsregionen, i en kommentar.

Över 3000 unga vaccinerade

Vad gäller unga personer mellan 12-15 år hade 3 359 personer fått sin första vaccindos fram till och med vecka 41, det vill säga förra veckan. Totalt finns det runt 80 000 personer i denna åldersgrupp i regionen.

Dessa vaccineras i samverkan mellan vaccinatörer och skolor i regionen – och när vaccinationen för denna åldersgrupp startar varierar mellan kommunerna i Västra Götaland.

Totalt har 14 993 personer nu dött i covid-19 i Sverige sedan pandemins utbrott, enligt siffror från Folkhälsomyndigheten på fredagen.

2 437 av dessa i Västra Götalandregionen.

På sjukhusen i Västra Götaland ligger, enligt den senaste officiella statistiken från den 20 oktober, 40 patienter med covid-19. Av dessa vårdas fem på intensivvårdsavdelning.


Se mer: