Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kommunen har lamslagits av det misstänkta mordet

Magnus Andersson, socialchef i Ulricehamns kommun, är skakad av det misstänkta mordet på kollegan.Foto: HENRIK JANSSON
I stadshuset i Ulricehamn är sorgen stor.Foto: HENRIK JANSSON

Minnesstund i Folkets hus, tyst minut i kommunfullmäktige och kolleger som fått gå hem och som begärt ledigt.

Ulricehamns kommun har lamslagits av det misstänkta mordet på deras medarbetare och nära vän i tisdags.

– Det är ingen som kräver att någon måste arbeta, säger socialchefen Magnus Andersson.

I tisdags kväll hittade en kvinna i 60-årsåldern död, befarad mördad, vid spåret i Lassalyckans motionsområde i Ulricehamn.

Hon hade länge arbetat inom Ulricehamns kommun och i kommunhuset har sorgen och chocken varit stor de senaste dagarna.

– Det har varit otroligt jobbigt, sorgligt och tungt. Det är många som är berörda som tagit det här väldigt, väldigt illa till sig. Det här går rätt in i hjärtat på hela organisationen, säger Magnus Andersson, socialchef i Ulricehamn.

Kvinnan hittades död i skogen vid motionsspåret.Foto: HENRIK JANSSON

Kommunanställda har gått hem

Kommunanställda har erbjudits extrainkallat samtalsstöd och kommer ha möjligheten att få sådan en bra tid framöver. För medarbetarna inom den sektor där kvinnan arbetade har det handlat om bearbetning.

– Väldigt mycket tid har gått åt till att ta hand om personer som tyckt att det här varit jobbigt. Det har vi lagt väldigt mycket tid på. De arbetsuppgifter vi gjort nu är de som måste göras, för övrigt är allting helt bortprioriterat. Det är ingen som kräver att någon måste prestera eller arbeta, säger socialchefen Magnus Andersson.

 

LÄS MER: Kvinna hittad död i motionsområde – polisen misstänker mord

 

De som haft behov av det har också fått gå hem.

– Det har varit tillåtet. Till exempel är det flera medarbetare som bett om ledigt i dag och då får man det. Man får känna själv, säger Magnus Andersson.

Här, i Lassalyckans motionsområde, befaras kvinnan ha blivit mördad.Foto: HENRIK JANSSON

Minnesstund i Folkets hus

Under torsdagen hade kollegerna en minnesstund för kvinnan i Folkets hus och kommunfullmäktiges möte i veckan inleddes med en tyst minut.

Själv kände socialchefen Magnus Andersson henne väl.

 

LÄS MER: Kommunen utreder hotbild efter misstänkta mordet

 

– Hon var väldigt mänsklig och brydde sig om alla människor. Hon hade en empatisk förmåga, var bra på att berömma och såg alla i sin omgivning samtidigt som hon också kunde sätta gränser, säger han.

Kommunen har hittills inte hittat att det ska ha funnits någon hotbild mot kvinnan. Polisens utredning går vidare och ännu har ingen misstänkt gripits.