Det misstänkta stöldgodsets värde uppgår till 60 000 kronor. Foto: POLISENDet misstänkta stöldgodsets värde uppgår till 60 000 kronor. Foto: POLISEN
Det misstänkta stöldgodsets värde uppgår till 60 000 kronor. Foto: POLISEN
En av de misstänkta männen. Foto: POLISENEn av de misstänkta männen. Foto: POLISEN
En av de misstänkta männen. Foto: POLISEN
En av de misstänkta männen. Foto: POLISENEn av de misstänkta männen. Foto: POLISEN
En av de misstänkta männen. Foto: POLISEN
En av de misstänkta männen. Foto: POLISENEn av de misstänkta männen. Foto: POLISEN
En av de misstänkta männen. Foto: POLISEN
Tandkräm togs i beslag av polisen. Foto: POLISENTandkräm togs i beslag av polisen. Foto: POLISEN
Tandkräm togs i beslag av polisen. Foto: POLISEN
Kaffe var en av sakerna som polisen hittade vid husrannsakan. Foto: POLISENKaffe var en av sakerna som polisen hittade vid husrannsakan. Foto: POLISEN
Kaffe var en av sakerna som polisen hittade vid husrannsakan. Foto: POLISEN
Deodoranter och smink var några av de saker som hittades i de misstänktas bil. Foto: POLISENDeodoranter och smink var några av de saker som hittades i de misstänktas bil. Foto: POLISEN
Deodoranter och smink var några av de saker som hittades i de misstänktas bil. Foto: POLISEN

Så kunde den fräcka häleriligan sprängas

Publicerad

När polisen stoppade tre män i en bil hittades misstänkt stöldgods till ett värde av 60 000 kronor.

En del av godset kunde snart spåras till en stölddrabbad ÖoB-butik, där männen fångats i butikens övervakningskamera.

Nu åtalas de misstänkta för häleri.

Det var för drygt två veckor sedan, den andra mars, som den värmländska polisen stoppade en bil på E18 utanför Segmon i Värmland.

I bilen hittade polisen stora mängder misstänkt stöldgods. De tre män som färdades i bilen greps direkt och häktades två dagar senare av tingsrätten. Det misstänkta stöldgodset beslagtogs.

Varor för 60 000

Nu har männen åtalats vid Värmlands tingsrätt, misstänkta för häleri.

Assistentåklagare Emma Svedberg skriver i åtalet:

"(De misstänkta gärningsmännen) har tillsammans och i samförstånd tagit befattning med stulna matvaror, hygienprodukter, smink, parfymer och verktygssats, till ett sammanlagt värde om i vart fall 60 000 kr."

I samband med husrannsakan hittade polisen bland annat eltandborstar, tandkräm, kaffe, parfym, sminkartiklar och ett verktygsset.

 

LÄS MER: Tjuvliga i Ullared greps med fällan 

 

En del av det misstänkta stöldgodset har gått att härröra till en ÖoB-butik i Värmland som blivit av med stora mängder sminkartiklar. De misstänkta männen fångades också i butikens övervakningskameror några dagar innan de greps av polisen. Själva stölden har dock inte fångats på film då just den delen av butiken saknar kameraövervakning.

Förnekar brott

Samtliga misstänkta förnekar brott, vilket framgår av åklagarens stämningsansökan. 

 

LÄS MER: Inbrottsligans flykt från det ökända tjuvhuset

 

En av de misstänkta menar att bilen var lånad av en kompis. Sakerna som hittades i bilen ska han ha köpt av några personer på en marknad. En annan misstänkt berättar i stort sett samma historia, medan den tredje personen har valt att inte säga särskilt mycket alls vid förhören.

 

Senaste nytt från Västsverige i GT:s mobilapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER