Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Så går jakten på Ingvar Oldsbergs efterträdare

Hans Sahlin, vd för Folkspel. Foto: FOLKSPEL
Ingvar Oldsberg har fått sparken från "Bingolotto". Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT / TT NYHETSBYRÅN

Den långsiktiga efterträdaren till Ingvar Oldsberg i "Bingolotto" kommer troligen inte att börja förrän hösten 2018.

– Det är det spåret jag jobbar på nu. Jag försöker knyta upp Lotta Engberg och Agneta Sjödin som programledare under våren, men ingen av dem är den långsiktiga lösningen, berättar Hans Sahlin, Folkspels vd. 

Sahlin har haft fullt upp sedan han förra torsdagen avskedade Ingvar Oldsberg.

– Jag har under mitt 55-åriga liv aldrig upplevt maken till turbulens, säger Sahlin.

I denna stund har han startat jobbet med att hitta en efterträdare till Oldsberg som kan leda "Bingolotto".

Målsättningen att leverera en ny programledare redan till vårsäsongen har han övergivit.

– Det är viktigt att hitta rätt person, därför får det ta den tid som behövs för att göra det. Under tiden jobbar jag på att ha Lotta (Engberg) och Agneta (Sjödin) som inhoppare under våren.

Ny programledare i "Bingolotto" dröjer

För de som fruktar att programmets popularitet kommer dala och lottförsäljningen minska, försäljning som många idrottsklubbar är beroende av, säger han:

– Vi kommer inte att ta in några blåbär som kommer att leda programmet i framtiden. Det måste finnas fler än Ingvar Oldsberg som kan det! 

Men oron bygger på att Ingvar Oldsberg vände en nedåtgående trend?

– Absolut, men man måste se allt i sitt sammanhang. Ingvar kom in och lyfte oss radikalt efter några års nedgång men vi har ju en lång historia på 26 år. När Lotta (Engberg) var programledare, den försäljningsvolymen var ju högre än till och med den volym Ingvar lyfte den till. Så allt är ju relativt.

– Vi har skrapat ihop 16 miljarder till idrottsrörelsen genom åren.

Ingvar Oldsberg har fått sparken från "Bingolotto". Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Oldsbergs lön: 200 000 kronor

GT har tidigare berättat, efter att sett Oldsbergs bolag bokslut och pratat med honom själv, att det handlar om cirka 200 000 kronor per program.

–  Vi har ett avtal med hans bolag som fakturerat oss, vad han tagit i lön vet jag inte. Men han haft mycket betalt, det är ingen tvekan om det.

– Ingvar Oldsberg är en tv-ikon sedan 50 år. I det läget vi rekryterade honom 2014 var vi tvungna att hitta det stora ankaret och ta "Bingolotto" uppåt igen, och då får vi ju betala. Sen kan man tycka att det är för mycket. Men å andra sidan, varför ska han jobba gratis?

Hur går rekryteringen med efterträdaren?

– Vi kommer att använda Lotta och Agneta initialt. Sen har vi flera personer inne i loopen, kända och okända som hör av sig och vill vara med. Men jag måste få detta att landa lite efter turbulensen, säger Hans Sahlin och fortsätter:

– Det viktigast för mig är att hitta stabilitet, jag plockar inte in vem som helst. Jag går framför allt på vad spelarna och tittarna har för förtroende för. Lotta Engberg är definitivt den nivån, Agneta Sjödin också men ingen av dem är av olika anledningar den långsiktiga lösningen. I det långa perspektivet vill jag leverera ett bra kort för spelarna och det kommer jag att göra också.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!