Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så här blir Lisebergs nya rekordattraktion

Valkyria är ett riktigt massivt bygge som kommer att placeras vid sidan av Balder. Foto: Liseberg
Valkyria kommer att kräva mycket plats inne på nöjelsfältet och ett par trotjänare tvingas flytta på sig. Foto: Liseberg
Liseberg storsatsar och skjuter till 250 miljoner. Foto: Liseberg

22 april slår Liseberg upp portarna för den nya säsongen och nytt för i år blir den gigantiska gungan Loke.

Nu är det även klart hur nöjesfältets nya attraktion, Valkyria, kommer att se ut – och du kan innan invigningen uppleva den i virtual reality. 

– Det är en snygg och pampig produktion och det känns kul att kunna visa gästerna vad som är på gång, skriver vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande. 

Det är en enorm satsning som Liseberg har gjort inför 2017 och 2018. Totalt planerar man att satsa 250 miljoner kronor på nya attraktioner och koncept. 

Temat för den nya satsningen blir nordisk mytologi. Berg- och dalbanan Balder kommer redan i sommar att få sällskap av den massiva gungan Loke. 

 

LÄS MER: Åtta sommarklassiker du inte får missa i Göteborg 

 

Till nästa säsong, 2018, kommer det ny konkurrens till de två nordiska gudarna, nämligen Valkyria. 

Planen för den nya berg- och dalbanan är en adrenalinfylld resa i upp till 105 km/h och ett vertikalt dropp som tar passagerarna 50 meter under jord. Innan resan under jord stannar attraktionen en kort stund på sin högsta punkt, tillräckligt länge för att bygga upp lite ångest och skräckblandad förtjusning. 

Stationhuset för nya Valkyria.Foto: Liseberg

 

LÄS MER: Klartecken för Lisebergs framtida miljardsatsning 

 

"Minsta möjliga inverkan" 

Det stora bygget kommer att behöva plats inne på nöjesfältet, vilket betyder att Sagoslottet och Slänggungan, får maka på sig. 

– Vi har planerat de olika byggfaserna för att det ska bli minsta möjliga inverkan i parken men det går inte att undvika helt. Det tar tid att bygga en berg- och dalbana, men lovar att det kommer att vara värt varenda uppoffring, skriver Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande. 

 

LÄS MER: Stor guide – allt du behöver inför Lisebergsbesöket 

 

Slänggungan ska återintroduceras 2018 med en ny placering. Sagoslottet ska dock ersättas med en likande attraktion enligt Liseberg. 

Precis innan "domedagsdroppet" kommer attraktionen att stanna i ett par sekunder för att bygga upp lite ångest. Foto: Liseberg

 

LÄS MER: Liseberg bytte ansikten på ljushåriga ungdomar 

 

Upplev attraktionen i VR

För den som inte bara kan vänta tills säsongen 2018 för att få ta del av Lisebergs nya attraktion Valkyria, kommer möjligheten att uppleva allt i virtual reality att finnas.  

 

LÄS MER: Barnens fem sommarfavoriter i Västsverige 

 

– Det är en snygg och pampig produktion och det känns kul att kunna visa gästerna vad som är på gång. Men det blir inget mot att uppleva Valkyrias domedagsdrop på riktigt, skriver Andreas Andersen i pressmeddelandet.

Möjligheten till att få ett smakprov kommer att finnas inne på det nya området "Myter & Legender".

 

Läs GT i vår nyhetsapp. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.