Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så fortsätter polisens jakt på gärningsmän

Polisteknikerna har koncentrerat sitt arbete till en utbyggnad på ladan som ligger mitt emot kaféet där Lisa Holm senast sågs i livet.
Foto: Anna Svanberg
Svarta plastskynken har satts upp på insidan av fönsterrutorna för att förhindra insyn. Inuti byggnaden skymtas en helkaklad vägg och arbetsbord av metall.
Foto: Anna Svanberg
Teknikerna förde under onsdagskvällen ut bruna bevispåsar ur byggnaden.
Foto: Anna Svanberg
Polisen arbetar brett för att inte avfärda andra spår i jakten på Lisa Holms mördare. "Det kan komma analyssvar som gör att vi får upp något annat spår", säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.
Foto: Anna Svanberg

Här är polisens tekniker tillbaka och undersöker en utbyggnad av ladan mittemot kaféet.

Det görs i sökandet efter nya spår i jakten på 17-åriga Lisa Holms mördare i Blomberg.

Svarta plastskynken har satts upp på insidan av fönsterrutorna – för att förhindra insyn.

– Man jobbar ju fortfarande brett med det här. Det kan komma analyssvar som gör att vi får upp något annat spår, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Flera bruna papperspåsar med innehåll har säkrats, kan Expressen rapportera.

Under onsdagen släppte polisen avspärrningarna på flera platser. Den gård som har varit högintressant i utredningen kring mordet på Lisa Holm, lämnades obevakad vid lunchtid – senare under dagen togs även avspärrningarna bort från den gamla spritfabriken samt ett nyrenoverat hus i Blomberg.

Nu är polisteknikernas fokus koncentrerad till ladan, som ligger mitt emot kaféet där Lisa Holm senast sågs i livet på söndagskvällen den 7 juni. Det var i den byggnaden som hennes ena handske hittades dagen efter försvinnandet.

Under onsdagskvällen förde teknikerna ut flera bruna bevispåsar ur byggnaden och vid lunchtid på torsdagen var de åter på plats igen.

Teknikerna arbetar framför allt i en utbyggnad vid ena kortsidan av ladan. Enligt byborna är det ladans mjölkrum där mjölken kontrollerades när ladugården hade mjölkproduktion.

Sedan polisen började intressera sig för mjölkrummet har plastskynken satts upp på insidan av fönsterrutorna för att förhindra insyn.

Inuti byggnaden skymtas en helkaklad vägg och arbetsbord av metall.

Många prioriterade fall

Samtidigt arbetar polisen brett för att inte avfärda andra spår eller alternativa gärningsmän.

– I normalfallet kan det dyka upp flera misstänkta personer. Visst kan det göra det. Man jobbar fortfarande brett med det här. Det kan komma analyssvar som gör att vi får upp något annat spår, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Du tänker på DNA-spår?

– Ja, eller annan typ av teknisk bevisning, som är på analys eller annan undersökning.

Hur mycket svar har ni fått?

– Jag vet inte det.

Men det borde väl – det har ju gått ett antal dagar nu?

– Jag vet att det kan ta jättelång tid. Det finns alltför många prioriterade fall. Det tar tid att få tag på spår. Tyvärr.