Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så förändras parkeringarna vid Saltholmen i sommar

Inför sommaren kommer parkeringarna vid Saltholmen ändras.
Foto: HANNA BRUNLÖF WINDELL
Parkeringarna vid Saltholmen kommer nu bara vara till för de som bor i skärgården.
Foto: HENRIK JANSSON

Inför sommaren kommer parkeringarna vid Saltholmen ändras.

Det gäller främst besökare, som antingen ska stanna eller åka vidare med någon av färjorna, vilka nu kommer få parkera på andra platser.

– Tillsammans med trafikkontoret har vi inför sommaren planerat för flera insatser som ska underlätta för besökarna, säger Hanna Munde, Marknad- och affärsutvecklingschef på Göteborgs stads parkering.

Under somrarna är inte bara Saltholmen populärt utan också att åka ut till någon av öarna i Göteborgs södra skärgård.

Men det har också inneburit parkeringsproblem. 

Inför sommaren kommer förändringar som röstades igenom 2019 nu träda i kraft.

– Vi förstår att detta innebär en förändring för besökare som tidigare kunnat parkera ute på Saltholmen. Tillsammans med trafikkontoret har vi inför sommaren planerat för flera insatser som ska underlätta för besökarna. Det ska bli tydligare hänvisning till parkeringarna och enklare att ta sig sista biten när bilen väl är parkerad, säger Hanna Munde, Marknad- och affärsutvecklingschef på Göteborgs stads parkering, i ett pressmeddelande. 

Sommarbussar sätts in 

Parkeringarna på Saltholmen som tidigare bestått av både avgifts- och tillståndsparkering har gjorts om så de numera enbart är till för de som bor i skärgården, rörelsehindrade är undantagna de kommer nu kunna parkera vid kallbadhuset.

Besökare hänvisas till parkeringar som ligger vid Talattagatan och Vikebacken i Långedrag samt sommarparkeringen vid Hinsholmskilen.

För att underlätta för besökarna som inte längre kan parkera vid Saltholmen kommer skyltningen uppdateras och Parkering Göteborg kommer ha personal på plats som svarar på frågor och visar rätt. 

Trafikkontoret kommer sätta in sommarbussar mellan färjorna och Hinsholmskilen, även om de i år anpassas till pandemirestriktionerna.