Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så firas Göteborgs 400 -årsdag med livesändning

Göteborg fyller 400 år den fjärde juni.
Foto: LINE SKAUGRUD LANDEVIK / BILDBYRÅN
Kronprinsessan Viktoria kommer hålla tal på stadens jubileum.
Foto: CHRISTINE OLSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Artisten Miriam Bryant kommer att synas under livesändningen.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Den fjärde juni fyller Göteborg 400 år. 

Kalaset kommer bland annat att bestå av en två timmar lång direktsändning där flera kända namn medverkar. 

Kronprinsessan Victoria och Miriam Bryant är två av dem, skriver Göteborg & Co i ett pressmeddelande. 

Det blir ett lite annorlunda födelsedagsfirande när Göteborg fyller 400 år. Men på tisdagen kunde Göteborg & Co meddela att festen sänds live. 

– Det blir ett festligt, folkligt, högtidligt, historiskt, göteborgskt och säkert firande, med födelsedagshälsningar från olika håll och kanter, säger Mia Samuelsson, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs 400-årsjubileum i ett pressmeddelande. 

Uppmanas att hurra

Under den två timmar långa livesändningen kan tittarna bland annat åka spårvagn med Göteborgskomikerna Ina Lundström och Niklas Andersson. Det kommer gäster, där Miriam Bryant är en av dem. 

Den officiella ceremonin som man också kan följa, leds av Tomas von Brömssen. Där håller bland annat kronprinsessan Victoria tal. 

Tittarna ska uppmanas att vara med och hurra samtidigt som salut skjuts och spårvagnar plingar. 

– Fredagen den 4 juni är en historisk dag och jag hoppas att alla göteborgare känner sig delaktiga, tittar på direktsändningen och firar där man är, på ett coronasäkert sätt, säger Axel Josefson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg i pressmeddelandet.