Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

S-toppen skickade in falsk insändare till lokaltidningen

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
Per Carlsson, S. Foto: Borås stad
Socialdemokraterna i Borås har länge brottats med inre konflikter.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Hulta torg i Borås.Foto: NORA LOREK

Socialdemokraternas ordförande i Borås, Per Carlsson, skickade en falsk insändare till Borås Tidning, uppger tidningen.

– Jag ångrar det djupt, säger Per Carlsson till BT.

I samband med debatten om de interna striderna i partiet har flera falska insändare kommit till tidningen.

Socialdemokraterna i Borås har haft stora problem med inre konflikter under en längre tid. Krisen inom partiet i staden har bland annat lett till att flera personer skickat in falska insändare till Borås Tidning.

En av de falska insändarna har skickats in av Socialdemokraternas ordförande Per Carlsson, avslöjar tidningen som stoppade insändaren.

– Jag har gjort det vid ett tillfälle. Jag är ledsen för det men har inte haft avsikten att skada någon. Jag ångrar det djupt, säger Per Carlsson till BT.

Enligt tidningen var insändaren undertecknad med ett kvinnligt förnamn och den uppmanar alla socialdemokrater som vill partiet väl att lugna ner sig och att de inte ska ”hålla på och ge sig på varandra i media”.

Chefredaktören: ”Är allvarligt”

Borås Tidnings chefredaktör Stefan Eklund säger i BT:

– Det är allvarligt när det görs försök att utnyttja våra insändarsidor under falsk flagg. Att det görs av en politiker på en så hög position skadar både honom och hans parti.

För GT förklarar Stefan Eklund att han inte kan gå in exakt på hur man upptäckte att det var S-toppen som skickat in insändaren, men säger:

– Vi hade den kunskapen och konfronterade honom med det. Sedan erkände han att det var så.

”Har mått extremt dåligt”

Det var på måndagskvällen som BT konfronterade Per Carlsson med uppgifterna om den falska insändaren. Först förnekade han dock att han kände till den. BT skriver att Carlsson sedan ändrade sig på tisdagen. 

– Jag har mått extremt dåligt under hösten och varit orolig både för partiet och enskilda individer. Jag har känt mig stressad, sovit dåligt och tror inte att jag tänkte klart i det skedet, säger han dag.

Han försvarar sig med att han varit under stark press och att han ville nyansera den polariserade debatt som pågått.

Per Carlsson medger att det inträffade ”inte ser bra ut” och att han är ångerfull.

GT har utan framgång sökt Per Carlsson.