Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ryttaren Camilla söker efter Wilma

Camilla Moberg, 48 år från Uddevalla, har deltagit i sökandet efter försvunna Wilma Andersson under hela veckan.Foto: Privat
Camilla Moberg, 48, är ledare för hästpatrullen som söker efter Wilma.Foto: Privat
Hästarna kFoto: Privat

Under torsdagen sökte en frivillig hästpatrull efter försvunna Wilma Andersson, 17, i Uddevalla.

Också under lördagen kommer man hjälpa till, säger patrulledaren Camilla Moberg.

– Vi kan röra oss i större områden och i en helt annan hastighet än till fots, säger hon.

Under torsdagens sökinsats fick frivilligorganisationen Fikk assistans av en grupp ryttare som sökte från hästryggen.

– Man kan röra sig i större områden i en helt annan hastighet, och även få bättre sikt när man sitter så högt upp, säger patrulledaren Camilla Moberg, 48.

– Vi sökte i områdena runt Fridhem i Uddevalla, alla fotbollsplaner, ängar och i skogen runt om. Och sen vidare till trakterna runt Bjursön, säger Camilla Moberg.

Tolv ryttare ska söka på lördagen

Under fredagen söker hon till fots men till lördagen har hon fått ihop en större grupp ryttare som kommer delas upp i två olika sökpatruller.

– Jag har varit med och sökt hela tiden. Nu på fredagen fick hästarna vila för det fanns inga sökområden som behövde ryttare, så i dag har vi sökt med drönare i stället, säger Camilla Moberg som själv har barn i samma ålder som försvunna Wilma Andersson.

Wilma Andersson har varit försvunnen i över en veckas tid. Hennes pojkvän har häktats misstänkt för mord.

– Jag kan inte nog sätta mig in i familjens situation, men jag kan inte leva med att inte göra absolut allt jag kan för att hjälpa till. Om det var något av mina barn som var försvunna hade jag önskat att andra hade gjort samma sak, säger Camilla Moberg. 

Försvunna Wilma Andersson, 17.Foto: PRIVAT/MISSING PEOPLE
Polisen söker efter försvunna Wilma Andersson i Uddevalla.Foto: ALEX LJUNGDAHL
Foto: ALEX LJUNGDAHL

Sökandet efter Wilma fortsätter 

Peder Schillerström vid Fikk säger att det finns flera fördelar med att söka med hjälp av hästar.

– De är väldigt skygga av sig, vilket innebär att de reagerar på allt doftmässigt. Och så ser man väldigt bra från hästryggen, säger han.

Samtidigt söker också polisen med bland annat hundar, drönare och sjöpatruller. Anna Göransson är presstalesperson vid polisen i region Väst.

– Sökandet fortsätter och är pågående. Vi söker i samma område som innan, centrala Uddevalla, i vattendrag och terräng, säger hon.

TV: Hör polisen om sökarbetet