Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Ryckte ut för att hjälpa människa – fann hund

När det visade sig att personen med hjärtstopp egentligen var en påkörd hund fick djurambulansen tillkallas. Bilden är från ett annat tillfälle.

Räddningstjänsten och polisen fick på måndagskvällen larm om att en person hade fått hjärtstopp.

Men när de kom till platsen fanns ingen människa – utan en påkörd hund. Man fick påbörja räddningsinsatsen och ringa djurambulans.

– Det var en mycket märklig historia, säger K-G Persson, räddningstjänstens insatsledare på Tjörn.

Det var vid 18.30-tiden på måndagskvällen som räddningstjänsten och polis fick larm om ett så kallat IVPA – i väntan på ambulans-larm. Den som larmat hade sagt att en människa låg med hjärtstillestånd vid sidan av väg 169 på Tjörn.

– Som jag förstod det så var det någon förbipasserande som såg att någon låg på vägen med folk omkring sig som gjorde återupplivningsförsök. Personen har väl missuppfattat det och då har det blivit någon historia där om ett hjärtstopp, förklarar K-G Persson.

Var en hund

Men så var inte fallet. När polis, ambulans och räddningstjänst kom till platsen var det en påkörd hund som låg i diket – och som fortfarande levde. Historien uppmärksammades först av Nyhetersto.se.

– Våra killar trodde att de åkte på ett misstänkt hjärtstopp, men när de kom fram var det faktiskt en påkörd hund. Men djurambulansen och en vanlig ambulans var framme precis innan oss, det var en mycket märklig historia, säger K-G Persson.

På platsen försökte man att hjälpa hunden så gott det gick innan djurambulansen tog med sig hunden.

– Hunden levde i alla fall när de lastade in den i djurambulansen, den gnydde en hel del men var vid liv. Det var möjligtvis en tax vad jag förstått, säger K-G Persson som själv inte var på platsen.

Fördes till djusjukhus

Han vet heller inte hur det gick med hunden. Men till Nyhetersto.se säger Camilla Larsson att hunden kördes till djursjukhus.

– Hundens ägare kom själv till platsen då de såg att något hade hänt och vi körde dem sedan till djursjukhuset Blå Stjärnan i Göteborg, säger Camilla Larsson på Svenska Djurambulansen.

GT har också pratat med Camilla Larsson på Svenska Djurambulansen som inte har någon ytterligare information att lämna om hundens tillstånd. Djursjukhuset Blå Stjärnan hänvisar till sin presskontakt som är åter tillbaka på tisdag.