"Det går inte att komma ifrån att lappen var rätt rolig", säger Sandra Rundberg om den arga lapp som hon hittade i hissen på söndagsmorgonen. Foto: Privat / PRIVAT"Det går inte att komma ifrån att lappen var rätt rolig", säger Sandra Rundberg om den arga lapp som hon hittade i hissen på söndagsmorgonen. Foto: Privat / PRIVAT
"Det går inte att komma ifrån att lappen var rätt rolig", säger Sandra Rundberg om den arga lapp som hon hittade i hissen på söndagsmorgonen. Foto: Privat / PRIVAT
Foto: Läsarbild / LÄSARBILDFoto: Läsarbild / LÄSARBILD
 Foto: Läsarbild / LÄSARBILD

"Runka gärna i hissen, men..."

Publicerad

När Sandra, 25, klev in i hissen på söndagsmorgonen så möttes hon av en något oväntad arg lapp:

"Du som masturberat i hissen, som kommer på spegeln och lämnar det där. INTE OKEJ!"

– Det är ju helt galet, men jag kan ändå inte riktigt låta bli att se det komiska i det, säger Sandra.

Någon av Sandras grannar verkar ha haft en mindre trivsam hissupplevelse under tidiga söndagsmorgonen. Den slutsatsen går att dra om man läser den arga lapp som nu hänger på hisspegeln i flerfamiljshuset i Göteborg:

"Kära grannar!

Du som masturberat i hissen som kommer på spegeln och lämnar det där. INTE OK!"

Vidare kan man läsa att lappskrivaren kände sig nödgad att ta saken i egna händer:

"Detta är ingenting jag vill behöva förklara för mina barn, IGEN! Jag tänker inte torka upp nästa gång, sköt din egen sats."

 

LÄS OCKSÅ: Arga lappen om Lindas behå – då gav hon svar på tal

 

Sandra, som själv bor i huset, upptäckte lappen på söndagsmorgonen och lade ut en bild på den på Facebook.

"Runka gärna i hissen, men..."

– Vi vet fortfarande inte vem som har skrivit lappen. Jag hade inte heller blivit så glad om jag hade hittat det, men jag hade nog inte torkat upp det själv, säger Sandra och fortsätter:

– Men man förstår ju att det känns mindre bra om man hittar det med sina barn.

Känns det obehagligt att någon uppenbarligen har valt att ägna sig åt den här aktiviteten i hissen?

– Jag personligen oroar mig inte. Men om man har barn som kanske är i den åldern att de åker hiss själva så kan jag tänka mig att det är en helt annan sak.

Men lappskrivaren ville trots allt inte ta ifrån hissmastuberaren allt det roliga.

"Runka gärna i hissen men städa efter dig. Tack!", avslutas meddelandet.

GT har sökt Bostadsbolaget för en kommentar.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER