Två personer blev påkörda av en bil i centrala Uddevalla. En av personerna var en rullstolsburen kvinna. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo
Två personer blev påkörda av en bil i centrala Uddevalla. En av personerna var en rullstolsburen kvinna.  Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Rullstolsburen kvinna påkörd av bil

Publicerad

Två kvinnor blev påkörda av en bil i centrala Uddevalla – en av dem var rullstolsburen.

– Båda personerna har förts till sjukhus, säger Lars-Gunnar Gustafsson vid polisen.

Enligt Norra Älvsborgs länssjukhus ska båda kvinnorna ha klarat sig med lindriga skador.

Det var vid lunchtid som olyckan ägde rum mitt i centrala Uddevalla. Två kvinnor ska ha blivit påkörda av en bil i korsningen Norra Hamngatan och Norra Drottninggatan.

– Vi vet att två personer förts till sjukhus med ambulans, säger polisen.

Räddningstjänsten berättar att den ena som blev påkörd var en rullstolsburen kvinna. Även den andra personen ska vara kvinna.

– Dessa två har blivit påbackade av en bil och båda har förts till Norra Älvsborgs Länssjukhus, säger Kent Arvidsson vid räddningstjänsten.

Olyckan hände i låg fart

Enligt polisen skulle olyckan ha hänt när personbilen skulle vända och det var då den backade på de två kvinnorna.

– Olyckan hände i låg fart, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg. När kvinnorna blev påkörda så ramlade de omkull och fördes till sjukhus för omplåstring.

En av personerna kunde stå upp och var vid fullt medvetande när patrullen kom till platsen.

Enligt tidningen Bohusläningen hade räddningstjänsten i väntan på ambulans gett kvinnorna, en äldre och en medelålders, syrgas och fixerat dem. Den manlige föraren av personbilen chockades.

På NÄL uppger man att de båda kvinnorna fick lindriga skador.

 

 

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER