Rolex-bedragaren jagas av polisen

Mannen lurade till sig två lyxiga Rolexklockor till ett värde av runt 104 000 kronor.

Genom ett avancerat trick övertygade han och en kompanjon säljaren av klockorna att pengar förts över till dennes bankkonto – vilket inte skett.

– Jag känner inte till något liknande. I det här fallet har målsäganden blivit vilseledd, säger Niclas Abrahamsson, förundersökningsledare vid polisen i Jönköpings län.

Bedragaren jagas nu intensivt av polisen i Jönköpingstrakten. Polisen har stora problem att identifiera mannen.

Händelsen ska ha inträffat i mitten av juli förra året. Målsäganden annonserade om att det fanns två dyra Rolexklockor till försäljning och blev sedan kontaktad av en potentiell köpare.

Köparen säger sig vara intresserad av klockorna, men vill skicka ett sändebud innan köpet görs upp. Sändebudet träffar säljaren i Jönköping för att titta på klockorna.

– När sändebudet tittar på godset har målsäganden samtidigt kontakt med personen bakom detta via telefon. Och på olika vis vilseleds säljaren och luras att pengarna för klockorna överförts till bankkontot, säger Niclas Abrahamsson.

Fotade på bedragaren

Exakt hur bedrägeriet gått till vill polisen inte gå in på. Men det rör sig om minst två bedragare som lyckas övertyga säljaren om att denne fått pengar för de lyxiga klockorna.

– När mannen försvunnit upptäcker målsäganden att det inte alls har förts över några pengar.

I samband med mötet i Jönköping tar säljaren en bild på bedragaren med sin mobiltelefon.

– Två personer är inblandade i bedrägeriet. Det är vad vi vet, säger Niclas Abrahamsson.

Polisen har en pågående förundersökning gällande bedrägeri och är intresserade av tips från allmänheten för att få reda på mer om bedragarna.