Rökutveckling under tåg med ett 50-tal resenärer

Publicerad

Ett larm om rökutveckling under ett persontåg har kommit in till räddningstjänsten i Karlstad.

– Det är 40 till 50 passagerare på tåget. Vi har precis kommit fram till platsen, säger Hans Berged, räddningschef i beredskap, klockan 20.35.

Larmet kom in klockan 20.25 på söndagskvällen.

Det har av oklar anledning uppstått rökutveckling under ett av Värmlandstrafikens tåg.

Räddningstjänsten har ryckt ut till platsen. Ombord på tåget finns 40 till 50 personer, uppger räddningstjänsten.

Passagerarna fick stanna på tåget under tiden som räddningstjänsten undersökte orsaken till rökutvecklingen.

Kabelbrand och läckande diesel

– Tåget består av två vagnar, och passagerarna har flyttats till den bakre av dem, uppger Berged.

Tåget står still, strax utanför Karlstad centralort.

Strax före klockan 21 meddelar räddningstjänsten att branden är släckt och läget under kontroll.

– Det har uppstått en kabelbrand under tåget, som är dieseldrivet. I kombination med läckage av diesel har det uppstått en mindre brand och rökutveckling. 

– Tåget var på väg upp till Torsby och förmodligen kallas väl någon form av ersättningstransportmedel in, säger Hans Berged.

Relaterade ämnen
Jens Andersson
Jens Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER