Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rökare kan bli avvisade på Ullevi-spelningarna

Foto: MATTIAS ERICSSON / STELLA PICTURES
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

Det blir rekordmånga nio konsertkvällar på Ullevi i sommar.

Besökare gör dock bäst i att respektera det nya rökförbudet.

– Vi påminner om förbudet och ber dem att släcka cigaretten. De som vägrar blir avvisade från arenan, säger Got events vd Lotta Nibell till Göteborgs-Posten.

Den 1 juli 2019 infördes rökförbud på uteserveringar, hållplatser, entréer, lekparker och idrottsplatser. Att kontrollera att ingen röker på Ullevi, där det kan vara 70 000 i publiken, är inte det lättaste.

Två av förra sommarens Ullevi-spelningar, med Metallica och Gyllene Tider, fick kritik från miljöförvaltningen i Göteborg sedan inspektören Yusra Moshtat sett flera personer röka e-cigaretter och vanliga cigaretter. Arenabolaget Got event fick därför ta emot ett föreläggande med krav på att vidta åtgärder för att lagen ska upprätthållas.

”Det är förbjudet att röka på Ullevi, punkt slut”

– Vi har klara och tydliga rökförbudsskyltar uppsatta i arenan, flera vakter och en bra dialog med arrangörer och säkerhetsleverantörer. Alla ska vara medvetna och överens om hur lagen ska hanteras. Vi har skärpt våra rutiner och är noga med uppföljningar. Dessutom har Ullevi varit rökfritt sedan 1995 så detta är egentligen ingen ny situation för oss. Det viktiga nu är ju efterlevnaden, att reglerna i tobakslagen verkligen följs, säger Got events vd Lotta Nibell till tidningen.

Miljöförvaltningens inspektör Yusra Moshtat är nöjd med Got events nya handlingsplan och påpekar att även besökarna måste skärpa sig.

– Det är förbjudet att röka på Ullevi, punkt slut. Självklart har publiken ett ansvar att rätta sig efter det, säger Yusra Moshtat till tidningen.