Roda Issa Ibrahim tillsammans med dottern Ronja, maken Abdo samt sonen Gabrielle. Foto: Privat
Roda Issa Ibrahim tillsammans med dottern Ronja, maken Abdo samt sonen Gabrielle. Foto: Privat

Roda födde sin dotter – på E6

Publicerad

Roda Issa Ibrahim, 36, skyndade till Näl för att föda.

Då sprack däcket och bilen fick stopp – mitt på E6.

Roda skrek av panik och smärta.

– Det var som en mardröm, säger hon.

Efter att ha haft värkar under natten åkte höggravida Roda Issa Ibrahim torsdagen den 1 februari till Näl för att föda.

Men på motorvägen sprack plötsligt däcket – och bilen blev stående i snöstormen på E6 i höjd med Tanumshede, vilket Strömstads-Tidningen tidigare skrivit om.

Hon och maken ringde då efter en ambulans.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android 

 

– Det var nog det värsta, att vänta på ambulansen. Det var som en mardröm. Jag mådde jättedåligt och skrek. Jag fick panik, blev arg och ledsen. Ville bara komma fram till sjukhuset, säger Roda Issa Ibrahim.

Hon fortsätter:

– Ambulanspersonalen guidade min man över telefon, de hörde hur jag skrek. Min man blev panikslagen när de började fråga om vi hade sax och andra hjälpmedel i bilen, han trodde att han skulle få föda mig.

Annan ambulans kom till undsättning

Då såg de av en slump en annan ambulans passera.

Den stannade till och tog hand om Roda Issa Ibrahim – som sedan födde på väg mot sjukhuset.

 

LÄS MER: Pojkvännen köpte snus - då födda Sofia barn

 

– Det var ingen lustgas eller något i den ambulansen, den var inte förberedd att föda i. Så en tredje ambulans mötte upp halvvägs för att ge lustgas. Jag skrek som bara den, säger hon.

Bebisen kom ut vid 14.10, bara en timma och 40 minuter efter att familjen åkte från Strömstad.

– Det var nästan tur att vi fick punktering när det blev som det blev, annars hade vi inte hunnit fram själva, säger hon.

”Jag får rysningar”

Det har nu gått två veckor sedan lilla Ronja kom till världen.

Stressen har lagt sig – och Roda Issa Ibrahim säger att allt gick bra.

– När jag tänker på det får jag rysningar. Samtidigt är inte detta något jämfört med de kvinnor som föder i krig och elände. Här fick jag den bästa hjälpen, säger Roda Issa Ibrahim.

Christian Börjesson
Christian Börjesson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER